Site icon Hrvatska uživo

Slučaj nestanka pištolja iz službenih prostorija policije dobio neočekivani zaplet. Otvorila se Pandorina kutija

Rješenjem načelnika PU zagrebačke, policajac je udaljen iz službe zbog teže povrede službene dužnosti i ide na disciplinski

Mjesec i pol intenzivnog istraživanja bilo je dovoljno da policija riješi slučaj nestanka službenog pištolja iz službenih prostorija Jedinice specijalne i interventne policije na zagrebačkom Oraničkom odvojku. Trag ih je odveo, ni manje ni više, nego do njihovog kolege pa se otvorila i Pandorina kutija te su se riješila ukupno četiri kaznena djela – dvije teške krađe, razbojništvo i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja.

Krenimo redom.

Kriminalisti su otkrili da je osumnjičeni njihov kolega, koji je u zgradi policije u Zagrebu obavljao poslove policijskog službenika, 16. srpnja otuđio službeni pištolj drugog policijskog službenika koji je kasnije prodao.

Otuđeno oružje je pronađeno, kažu iz PU zagrebačke, te naglašavaju je u tom dijelu istraživanje oko njegove kupoprodaje i svih okolnosti i dalje u tijeku.

Nakon što su zagrebali ispod površine, policija je otkrila i da je njihov posrnuli kolega i 29. kolovoza, u istoj zgradi, također iz službene prostorije koju koristi više policajac, ukrao i automatsku pušku.

Zanimljivo je da je kriminaliste trag odveo do njihova kolege i u slučaju razbojništva u trgovini u Leprovci koju je 19. kolovoza u 21:25 sati, odradio uz prijetnju pištoljem i pritom ukrao nekoliko stotina eura ulivši strah u kosti trgovkinji.

Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici, policija je pretresla dom, druge prostorije i automobil koje osumnjičeni koristi te su pritom pronašli i oduzeli uz potvrdu dvije puške od kojih je jedna ukradena prije pet dana, a pronađeno je i raznog streljivo.

– S obzirom na to da se radi o policijskom službeniku, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke, osumnjičeni je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu – napominju iz zagrebačke policije koja je osumnjičenog uz kaznenu prijavu predala pritvorskom nadzorniku., prenosi jutarnji

Exit mobile version