Site icon Hrvatska uživo

Spavao za volanom Tesle na ‘autopilotu‘: Policija je auto uspjela zaustaviti, a onda je uslijedio šok

Iako je zbog autopilota izbjegnuta teška nesreća, mladić je nakon ovog incidenta završio u pritvoru s vrlo teškim optužbama

Zaspati za volanom na autocesti može biti smrtonosna pogreška. Jedan mladić u Južnoj Karolini upravo je to učinio, no imao je sreće da je bio za volanom Teslinog Modela 3 koji je nastavio samostalno voziti na Autopilotu. Iako je time izbjegnuta teška nesreća, mladić je nakon ovog incidenta završio u pritvoru s vrlo teškim optužbama.

Policajci iz policijske postaje Wilson‘s Mills u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini primili su dojavu vozaču koji spava za volanom u subotu oko 16 sati. Odmah su krenuli u intervenciju i pronašli bijelu Teslu kako samostalno vozi po autocesti dok njezin vozač spava.

Policajci nisu mogli probuditi vozača unatoč korištenju sirena i signalnih svjetala. Auto je nastavio voziti po autocesti, dok su policajci pokušavali smisliti što učiniti. Na kraju su prestigli auto te pozicionirali svoje automobile ispred njega i počeli usporavati. Tesla je zbog toga i sama počela usporavati sve dok se nije potpuno zaustavila jer su joj policijski auti blokirali put.

Nakon što su napokon uspjeli doći do vozača, 25-godišnjeg Michaela Goodmana, probudili su ga, testirali na alkohol i droge te pretražili vozilo. Uslijedio je šok jer u automobilu su otkrili desetke kutija jednokratnih vape uređaja. To nisu bili obični vape uređaji nego su u sebi umjesto nikotina sadržavali THC, metamfetamin i MDMA. Tako je epizoda sa spavajućim vozačem Tesle završila velikom zapljenom ilegalnih opojnih droga.

Sada se Goodman suočava s optužbama za trgovinu MDMA-om i metamfetaminom, nesavjesnu vožnju, posjedovanje marihuane, posjedovanje opojnih droga s namjerom prodaje i nepoštovanje policijskih naredbi. Iz pritvora je pušten da se brani sa slobode uz jamčevinu od 50.000 dolara., piše jutarnji

Exit mobile version