Site icon Hrvatska uživo

USKORO UŽIVO Plenković okuplja ministre: Vlada donosi važnu odluku vezanu uz poginule vatrogasce

Foto: hvz

Premijer Andrej Plenković okupit će ministre na redovitoj tjednoj sjednici Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu.

Gotovo točno 17 godina prošlo je od kobnog 30. kolovoza 2007. kada je gašenje požara na otoku Kornat postalo najveća tragedija u povijesti hrvatskog vatrogastva u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca, a do danas nema odgovora na brojna pitanja.

Vlada će na sjednici usvojiti odluku kojom će predložiti Hrvatskom saboru da 30. kolovoza odredi kao Dan sjećanja na poginule hrvatske vatrogasce.

Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić i Hrvoje Strikoman preminuli su gaseći požar na otoku Kornat, a naknadno su ozljedama u bolnici podlegli Ante Crvelin, Tomislav Crvelin, Marinko Knežević, Josip Lučić, Karlo Ševerdija i Ante Juričev Mikulin. Bili su članovi Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, DVD-a Vodice i DVD-a Tisno. Najstariji Ivica Crvelin i Marinko Knežević imali su 52 godine, a najmlađi Marko Stančić iz DVD-a Tisno još nije bio napunio 17 godina.

Jedini koji je preživio tragediju je Frane Lučić, koji i danas nosi teške posljedice zbog zadobivenih opeklina.

Na dnevnom redu, između ostalog, još se nalaze i Izvješće o napretku u traženju i identificiranju osoba nestalih u Domovinskom ratu te Prijedlog zakona o državnoj informacijskoj infrastrukturi. Vlada će usvojiti akcijski plan sadnje dodatnih stabala za doprinos kompenzaciji emisije iz turizma i smanjenju emisija stakleničkih plinova do 2030., kao i zaključke o rješavanju problematike dezinsekcije komaraca na području nekoliko županija., piše dnevnik.hr

Exit mobile version