Site icon Hrvatska uživo

Piletić nazvao prosvjed umirovljenika igrokazom, sad mu odgovorio Špika…

Foto:Milivoj Špika/BUZ

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić kazao je u srijedu nakon sastanka parlamentarne većine govoreći o prosvjedu umirovljenika koji organizira Blok umirovljenika zajedno 1. listopada smatrajući nepoštenim da dužnosnicima plaće rastu 70, a umirovljenicima mirovine tek sedam posto, Piletić poručuje kako to nije “nikakav prosvjed umirovljenika nego da je riječ o političkom igrokazu jedne minorne stranke koja se predstavlja da zastupa umirovljeničku populaciju”.

“Kada gospodin Špika tvrdi da usklađivanje mirovina dva puta godišnje ne prati trend povećanja cijena, onda nije pročitao odluku HZMO-a, gdje je jasno vidljivo da je efekt inflacije za ovaj drugi rekordni postotak usklađenja mirovina posljednjih 20-ak godina zapravo rezultat povećanja plaća u Hrvatskoj”, rekao je.

Evo što mu je poručio Milivoj Špika predsjednik BUZ-a

“Ministar Piletić je ničim izazvan još jednom osjetio potrebu komentirati prosvjed umirovljenika, i ne samo njih, pa kaže kako se to nije “nikakav prosvjed umirovljenika nego da je riječ o političkom igrokazu jedne minorne stranke koja se predstavlja da zastupa umirovljeničku populaciju”.

Eto dragi umirovljenici, ali i svi građani Lijepe naše koji godinama trpite radi bahatosti i samovolje Vlade, dakle svi vi koji ste spremni iskazati svoje nezadovoljstvo, pa i sasvim legitimnim prosvjedom zapravo radite „igrokaz“, a oni koji vas pozivaju na prosvjed su minorni što po logici ministra Piletića znači da su minorni i svi koji se odzovu i 1. listopada na Međunarodni dan starijih osoba i „točno u podne“ dođu na prosvjed koji će se održati na Trgu BJJ u Zagrebu.

Ministar se u svojoj izjavi služi i lažima kako bi uvjerio javnost, posebno umirovljenike, da im je mirovina povećala Vlada kao i da organizatori prosvjeda nisu dobro pročitali odluku HZMO-a što naravno nema veze sa činjenicama i zdravom pameću. Ono što zaboravlja napomenuti svaki puta kada želi naglasiti „povećanje mirovine“ jeste da to nije nikakvo povećanje mirovina već samo Zakonom definirano usklađivanje sa rastom cijena i ili plaća u omjeru 70:30 u korist povoljnijeg faktora….

Dobro je znati da je za Piletića i premijera relevantan predstavnik umirovljenika slavni vojskovođa i „đeneral“ HV-a Veselko Gabričević odnosno stranka HSU sa 183 dobivena glasa koja uz MUH podržava Vladu koja je sebi povećala plaće za 80% a umirovljenicima dala mrvice od 7,46%. Ja, Milivoj Špika, koji sam dobio 1599 preferencijalna glasa i koalicija sa 40700 glasova smo oni koji se zajedno sa masom umirovljenika grozi takvog ponašanja bešćutne Vlade tek član/ovi jedne minorne političke stranke (BUZ) koja po Piletiću i premijeru izvodi igrokaz i predstavlja se da zastupa umirovljenike…

Nekako mi se čini da će na eventualnu dilemu o tome tko je „minoran“ a tko nije konačni sud dati oni koje se to i pita, dakle sami građani, u prvom redu umirovljenici…..”, kazap je Špika

Exit mobile version