Site icon Hrvatska uživo

Penava naprasno promijenio zaštitare, protivnici se boje scenarija iz 2002.: Sjetite se samo Sanadera i Glavaša…

FOTO: SCREENSHOT/N1

Dva dana prije nego što će se u zagrebačkom hotelu “International” održati izborni sabor Domovinskog pokreta na kojemu će o novom predsjedniku, zamjeniku predsjednika i članovima Domovinskog odbora odlučivati 103 delegata, u taboru Maria Radića zabrinut su zbog toga što je aktualno vodstvo stranke predvođeno Ivanom Penavom promijenilo zaštitarsku tvrtku koja će osiguravati subotnji izborni sabor.

Boje se, kažu, da ne završe kao Ivić Pašalić i njegovi “pašalićevci” na izbornom saboru HDZ-a održanom 2002. godine kada su, kako su tada pisale novine, zaštitari iz osječkog “Borbaš Securityja” okupirali svaki kutak dvorane “Vatroslava Lisinskog” i budno pazili na svakog od izbornih delegata.

Na koncu je pobjedu odnio Ivo Sanader, a mediji su zabilježili kako su upravo zaštitari kojima je navodno upravljao Branimir Glavaš odigrali ključnu ulogu u pobjedi Sanadera i njegove struje.

– Nažalost, očigledno je da neki u našoj stranci priželjkuju scenarij koji smo vidjeli na izbornom saboru HDZ-a prije dvadeset i dvije godine kada su se za novog lidera stranke borili Ivo Sanader i Ivić Pašalić, i kada su zaštitari odigrali veliku ulogu u samom raspletu tog izbornog sabora, ali i kasnijem razvoju hrvatske povijesti. Sasvim je sigurno da me zabrinjava to što se posljednja dva dana ne razmišlja o tome kakve će politike voditi stranka u idućem mandatnom razdoblju nego o tome koja zaštitarska agencija nudi više spokojnosti organizatoru. U svakom slučaju, vjerujem i nadam se da nakon ovog sabora nećemo raspravljati o ulozi zaštitarske tvrtke u samom rezultatu ovih izbora – kaže kandidat za novog zamjenika predsjednika Domovinskog pokreta Igor Peternel, piše Jutarnji list.

Exit mobile version