Site icon Hrvatska uživo

U velikoj borbi s požarom ozlijeđena dva vatrogasca: Na terenu ih je gotovo 300

screenshot

Otvorene vatre kod Žrnovnice više nema, ali se radi sanacija opožarenih dijelova. Požar je zahvatio čak 700 hektara površine.

Na požaru otvorenog prostora na području Žrnovnice, Markovača situacija je povoljnija, ali je požar i dalje aktivan. Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) izvijestila je da su u gašenju danas sudjelovala dva kanadera, a na terenu su 294 vatrogasaca s 86 vatrogasnih vozila.

Tijekom intervencije gašenja požara dva su vatrogasca lakše ozlijeđena.

Policija je javila kako je županijska cesta Žrnovnica – Srinjine opet otvorena za promet. 

Požar je do sada zahvatio travu, nisko raslinje i šumu na trenutno procijenjenoj površini od 700 hektara, a u njegovom gašenju sudjelovalo je pet protupožarnih zrakoplova: četiri Canadaira i jedan Air Tractor koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja te 246 vatrogasaca sa 71 vatrogasnim vozilom iz OP Split, Omiš, Kaštela, Trogir, Solin i Sinj, IVP Zadar, Šibenik i Split. Angažirane su i izvanredne dislokacije sa područja županija Šibensko-kninske, Zadarske, Ličko-senjske i Grada Zagreba.

“Iza vatrogasaca teška je noć, požar se probio do Podstrane i Donjeg Sitnog, ali vatrogasci su uspjeli obraniti sve objekte. U ovome trenutku nema otvorene vatre i vrši se sanacija opožarenih dijelova te su uvedene nove vatrogasna snage, a od jutra djeluju i dva Canadaira. Hvala građanima koji su bili na pomoći i molimo da se i dalje pridržavaju uputa nadležnih službi dok god požar ne bude u potpunosti ugašen”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković., prenosi N1

Exit mobile version