Site icon Hrvatska uživo

Penava! Jedan predsjednik, dvije stranke, dupla lova…

FOTO: DP

Koliko građana Hrvatske, političara i medija smatra da je gradonačelnik Vukovara iz Domovinskog pokreta, vjerojatno jako puno, no iz Domovinskog pokreta niti je gradonačelnik niti i jedan član Gradskog vijeća grada Vukovara.

Na zadnjim izborima za gradonačelnika Vukovara i za Gradsko vijeće grada Vukovara pobijedio je Ivan Penava kandidat “Nezavisne liste Ivan Penava”, isto tako s Nezavisne liste Ivan Penava u Gradsko vijeće su ušli vijećnici koji uz pomoć Željka Saboa, bivšeg člana SDP-a i gradonačelnika Vukovara čine većinu. Na izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće Domovinski pokret nije sudjelovao. Prihod koji se političkim strankama uplaćuje iz gradske blagajne za mjesto gradonačelnika i vijećnike uplaćuje se “Nezavisnoj listi Ivan Penava”., piše hrvatski glasnik

No to nije sve. Ivan Penava prilikom prelaska u Domovinski pokret i postankom predsjednika Domovinskog pokreta napušta mjesto predsjednika stranke “Nezavisna lista Ivan Penava”, ali ne napušta stranku. Isto tako sadašnji predsjednik stranke Nezavisna lista Ivan Penava” Darko Dimić postaje član Domovinskog pokreta, čak više član je predsjedništva, ali i predsjednik stranke “Nezavisna lista Ivan Penava”, no bizarnost ne staje tu već i gradski vijećnici ostaju članovi stranke “Nezavisna lista Ivan Penava, ali i članovi Domovinskog pokreta.

Pravo pitanje glasi, je li Ivan Penava kao još uvijek važeći predsjednik Domovinskog pokreta ikada pročitao Statut Domovinskog pokreta i Zakon o političkim strankama. Pitanje je li ga pročitao član predsjedništva i član izbornog povjerenstva Domovinskog pokreta Darko Dimić, važeći predsjednik stranke “Nezavisna lista Ivan Penava”, kao i gradski vijećnici. Ivan Penava prilikom raspisivanja unutarstranačkih izbora u Domovinskom pokretu javno izjavljuje da se drži Statuta, no svi ovi podaci navedeni u tekstu demantiraju ga i dokazuju da se radi o izbornom inženjeringu i da se Penava sa svojim ljudima ne odriče rezervnog položaja.

Upravo manipulirajući Statutom i određujući broj izbornih delegata iz Vukovarsko srijemske županije Penava po osnovu mjesta gradonačelnika i broja gradskih vijećnika uvećava broj delegata povećavajući u izbornom inženjeringu svoje šanse za pobjedu. Laži i obmane, to bi trebao biti naziv njegove kampanje za mjesto predsjednika Domovinskog pokreta.

Exit mobile version