Site icon Hrvatska uživo

Božinović se oglasio o pijanom vozaču autobusa i uputio apel …

Foto:Screenshot/N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Bižinović komentirao je jutrošnji incident s vozačem autobusa kojem je izmjerne 1,22 alkohola u krvi.

Objavu ministra Božiovića na FB-u prenosimo u cijelosti

“Jutros smo svjedočili vrlo zabrinjavajućem incidentu koji je mogao imati teške posljedice. Na zahtjev škole iz Novog Zagreba, policija je obavila preventivni nadzor autobusa koji je trebao prevoziti naše srednjoškolce na izlet u Prag. Nažalost, utvrđeno je da je vozač autobusa bio pod utjecajem 1,22 promila alkohola. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i predstavlja ozbiljnu prijetnju sigurnosti svih sudionika u prometu, posebno naših mladih.

Sigurnost naših građana, a posebno djece, mora biti na prvom mjestu. Zahvaljujem policiji na brzoj reakciji i školama na odgovornom postupanju. Srećom, zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji, djeca su na kraju sigurno otputovala na izlet s drugim vozačem.

Ovaj događaj nas podsjeća na važnost dosljednog provođenja sigurnosnih mjera u prometu i nulte tolerancije prema vožnji pod utjecajem alkohola. Sigurnost djece ne smije biti ugrožena ni u jednom trenutku.

Pozivam sve pružatelje usluga prijevoza da odgovorno obavljaju svoj posao i brinu o sigurnosti svih putnika, a roditelje i škole da i dalje budu naši partneri u ovom važnom zadatku.

Sigurnost na cestama je naša zajednička odgovornost.”, napisao je ministar

Exit mobile version