Site icon Hrvatska uživo

Skandal na domaćem festivalu: Kipić uručili mladoj pjevačici pa shvatili da je pobjednik Grdović!

FOTO: DNEVNIK.HR

Na domaćem festivalu dogodio se skandal, proglašena je pobjednica, a onda se pročulo kako je glavnu nagradu trebao dobiti Mladen Grdović.

Jutro nakon ovogodišnjeg Festivala dalmatinske šansone u Šibeniku – šok: proglašeni pobjednici po glasovima publike – nisu pobjednici, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pogreška se dogodila zbog tehničkih razloga tijekom korištenja QR-koda za virtualno glasovanje, čiji su rezultati u konačnici “pobrkani s drugim listama i redoslijedom izvođenja”.

Potvrdila je to umjetnička direktorica festivala, Tommi Mischell, uz ispriku onima koji su možda ostali razočarani. Najvažnije je biti pošten i transparentan, istaknula je. A tko radi, taj i griješi, moramo se složiti.

Ono najvažnije je da, dakle najvažniju nagradu – nagradu publike – nije odnijela Duška Brčić-Šušak iz Sinja, nego Mladen Grdović! Drugo mjesto, pak, nije uzeo (i opet po glasovima publike) Antonio Perina, nego klapa Trogir, dok je treće mjesto realno pripalo klapi Kaše iz Dubrovnika (u prvom, pogrešnom čitanju to je pak bila klapa Trogir).

”Čujte, pogreške se događaju, i Rimcu se na prezentaciji dogodila, dakle, nitko nije imun na to. Odmah sam nazvala “dicu”, Dušku i Antonija, i ispričala sam im se, te sazvala pressicu. Njih dvoje nisu previše razočarani, to su krasni mladi izvođači pred kojima je budućnost. Uostalom, dobili su dvije druge, moćne nagrade: Duška za najbolju interpretaciju, a Antonio za kantautorstvo”, podsjetila je Mischell, piše Slobodna.

Dodala je i da dio krivice za ovu nespretnost snosi i zbijen vremenski rok.

”Probili smo tajming HTV-a u izravnom prijenosu nekoliko dugih televizijskih minuta, u tom presingu čovjeku je kudikamo teže djelovati. Ovo je prvi put da radim Šibensku šansonu (festivalsku organizaciju, nap.a.), dogodine ćemo biti bolji. Ljudski je pogriješiti, još jednom isprike svima i, dakako, čestitke pobjedniku”, poručila je Trogiranka Mischell.

Mladen Grdović, pobjednik dakle ovogodišnje Šansone po glasovima publike, a njegov bliski suradnik Ante Viljac prenio je reakciju pjevača. 

”Grdović je iscrpljen i isključen tijekom cijelog dana za sve brojne pozive. Čovjek je imao preko 45 ljetnih nastupa, nije lako ići u tri dana na relacije tipa Slavonija-Brač-Rovinj. Naravno, vozi ga šofer, ali taj tempo treba izdržati”, podsjetio je Viljac.

Kaže i da je Grdović netom nakon proglašenja mlade kolegice Duške Brčić-Šušak (pogrešno) pobjednicom bio pomalo iznenađen, ali ne i razočaran. Kod velikana poput njega nema mjesta za taštinu.

”Rekao mi je: nema veze, bitno da se pjesma svidjela publici. Pljesak je bio velik, to je kazao”, prisjetio se Viljac.

Nakon što je, pak, utvrđeno da je Grdović ipak pobijedio, to jest osvojio najznačajniju nagradu, ovako je reagirao.

”Nasmijao se, i jednostavno rekao: pa normalno”, prepričava Viljac.

Exit mobile version