Site icon Hrvatska uživo

Muškarac kažnjen sa 700 eura zbog naljepnica Za dom spremni. Đapić žestoko reagirao…

FOTO: SCREENSHOT/ilustracija i nema veze s navedenim događajem

Karlovačka policija u mjestu Krnjak odrezala je muškarcu 700 eura kazne jer je na automobilu imao tri naljepnice HOS-a na kojima piše i Za dom spremni. Na slučaj je upozorio Anto Đapić koji traži da se jednom zauvijek regulira to pitanje.

“Upravo sam primio presliku sramotne kazne koju je neki policajac, pripadnik Karlovačke policijske uprave u mjestu Krnjak “odrezao” hrvatskom državljaninu jer je zamislite u svom osobnom automobilu imao čak tri naljepnice oznake HOS koje sadrže u svom amblemu i pozdrav, ratni pozdrav ove postrojbe ZA DOM SPREMNI! Ukazujem ministru Božinoviću kako je ovaj postupak policajca jasno kršenje zakona i to nekoliko zakona, a posebno Zakona o pravima hrvatskih branitelja! … Ovaj čin policajca je eklatantno kršenje zakona, proizvoljno tumačenje Zakona o remećenju javnog reda i mira i zloporaba časne odore hrvatskog policajca koji je “odrezao” kaznu od 700 € hrvatskom državljaninu koji je možda i bio pripadnik HOS-a ili je član obitelji pripadnika HOS-a!”, napisao je na profilu na Facebooku bivši predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Pozvao je ministra unutarnjih poslova da reagira. “Idući korak bi mogao biti ulazak u privatne kuće i stanove i kažnjavanje ljudi zbog posjedovanja oznaka, odora i barjaka HOS-a! Ja ću sada obući majicu HOS-a i idem na kavicu u lokalni kafić, možda naiđe policajac i “rebne” mi kaznu od 700€ kao ratnom načelniku HOS-a i brigadiru Hrvatske vojske! ZA DOM SPREMNI!“, napisao je.

Smeta mu licemjerje

“Nezamislivo”, tako je Đapić za DNEVNIK.hr komentirao situaciju iz Krnjaka. Ponavlja da je važno razdvojiti HOS od ustaštva, a da je najveći problem što je sve siva zona jer nema jasne regulative. “U Vukovaru su bile tisuće barjaka s oznakama HOS-a, a za njima su hodali Plenković, Milanović i Peđa Grbin”, podsjetio je Đapić kojeg najviše pogađa licemjerje. Smatra da se ne smije kažnjavati ako netko ima oznaku HOS-a. “Ali ako netko uz oznake pjeva Jasenovac i Gradiška Stara onda neka se kazni jer zlorabi HOS, neka se kazni i ako netko viče Za dom spremni bez ikakva povoda.”

Podvukao je da je važno jasno definirati što je kažnjivo, a tvrdi da se kažnjavanja najčešće događaju u Karlovačkoj županiji.

“Evo ja imam dosta majica HOS-a, taman sam obukao jednu da odem u kafić i dobio poruku u inbox da se ovo dogodilo”, rekao nam je Đapić kad se vratio iz kafića u kojem, navodi, nije zbog svog modnog odabira imao nikakvih problema.

Inače, Đapić je ovu informaciju objavio na svom profilu na Facebooku pod imenom Ante Đapić, a zove se Anto, pa smo provjerili otkud E.

“Imao sam profil Anto Đapić gdje sam imao tisuće prijatelja i pratitelja, objavljivao puno statusa, a onda me Facebook blokirao jer sam bio član neke idiotske grupe”, objasnio je.

“Koje grupe?”, pitali smo Đapića.

“Ma grupe Za dom spremni”, odgovorio je i u svoju obranu dodao da u toj grupi nikad ništa nije napisao.

Upit o slučaju poslali smo Karlovačkoj policiji, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo., piše dnevnik.hr

Exit mobile version