Site icon Hrvatska uživo

Solingen: Pas odveo specijalce u smještaj za azilante, uhićen Sirijac koji je nožem ubio troje i ranio osmero; ISIL preuzeo odgovornost za teroristički napad

Foto: Pixabay/Ilustracija


Solingen – Elitni policajci Zapovjedništva specijalnih operacija (SEK) upali su u smještaj za izbjeglice nakon terorističkog napada u Solingenu. Prema nepotvrđenim prvim informacijama, navodno je uhićen Sirijac.

Smještaj u azilu udaljen je samo oko 300 metara od Fronhofa, mjesta napada. I to 150 metara od mjesta gdje su poslijepodne istražitelji pronašli oružje za koje se sumnja da je počinjeno ubojstvo – nož kojim je atentator u petak navečer ubio troje ljudi, a osam teško ranio.

Kako doznaje Bild, policijski pas vodio je istražitelje izravno od mjesta gdje je nož pronađen do azilantskog doma na Wupperstrasse / Goerdelerstrasse. Specijalna postrojba potom je opkolila zgradu i konačno u nju upala u 20.18 sati. Od tada je ispitano nekoliko stanovnika.

U subotu navečer odgovornost za napad na gradski festival preuzela je teroristička milicija Islamska država (IS).

Amaq, informativni kanal terorističke organizacije, objavio je: “Napadač na kršćansko okupljanje u gradu Solingenu u Njemačkoj jučer je bio vojnik Islamske države.”

Prema tome, islamist je počinio čin iz osvete “muslimanima u Palestini”.

Stručnjak za terorizam Peter Neumann s londonskog Kings Collegea rekao je za Bild: “Priznanja IS-a o Amaqu su 95 posto vjerodostojna. Tek u nekoliko slučajeva pokazalo se da nisu bili u pravu. Obično dolazi još. Sljedećih 12 sati bit će vrlo relevantni.”, piše HD

Exit mobile version