Site icon Hrvatska uživo

Onkološkoj pacijentici zabranili ulazak u splitsku bolnicu: Iz Ministarstva zdravstva odgovorili na naš upit, evo što su poručili

FOTO: SCREENSHOT/NOVA TV

Iz Ministarstva zdravstva na upit DNEVNIK.hr-a pojasnili su tko je odgovoran za Kućni red u bolnicama.

Nakon objave priče onkološke pacijentice koja tvrdi da joj nije dozvoljeno ući u KBC Split jer je na sebi imala majicu na bretele, DNEVNIK.hr dobio je odgovor od Ministarstva zdravstva.

Podsjetimo, žena je za Slobodnu Dalmaciju ispričala da je bila u majici kraćih rukava, a ne u bretelama, ali joj zaštitarka ipak nije dala da prođe. Stoga je bila prisiljena kupiti novu majicu kako bi mogla ući.

Slobodna je tad saznala da u toj zdravstvenoj ustanovi vlada standardni dress code, odnosno da se kao ni u svakoj drugoj ustanovi, ne bi trebalo ulaziti u kratkim hlačama i majicama na bretele.

Vezano za ovaj slučaj iz Ministarstva zdravstva su na upit DNEVNIK.hr-a odgovorili da pravila Kućnog reda propisuje ravnateljstvo pojedine zdravstvene ustanove te za daljnje upite uputili na KBC Split.

“Vezano uz Vaš upit na temu kritika dress coda pacijentice u KBC-u Split, Ministarstvo zdravstva skreće pozornost da sva pravila Kućnog reda propisuje ravnateljstvo pojedine zdravstvene ustanove te o istima vodi računa angažirana služba.

U slučaju nezadovoljstva postupanjem od strane djelatnika, pacijenti se u svakom trenutku mogu obratiti ravnatelju s obzirom da je direktno zakonski nadležan za sve organizacijske procese u vlastitoj zdravstvenoj ustanovi. Slijedom navedenog, upućujemo Vas da se za sve detalje obratite ravnateljstvu KBC-a Split”, stoji u odgovoru Ministarstva zdravstva DNEVNIK.hr-u.

Exit mobile version