Site icon Hrvatska uživo

Svjedok masakra u školi: “Prizor je bio stravičan! Pucao je u ravnatelja i ranio ga, a kad sam mu hito pomoći, ubojica me odgurnuo”

Srednja škola Sanski Most RTV Sana/

Školski domar ušao je u jutarnjim satima s vatrenim oružjem u rukama u Gimnaziju u Sanskom Mostu i ubio troje svojih kolega. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, ubojica je Mehemed Vukalić, a njegove su žrtve ravnatelj škole Nijaz Halilović, tajnica Nisveta Kljunić i profesorica engleskog jezika Gordana Midžan.

Vukalić ih je ubio iz automatske puške, a zatim je pokušao počiniti samoubojstvo tako što je sebi pucao u prsa. S teškim ozljedama prevezen je u bolnicu u Banjoj Luci. Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona rekao je kako je policija dojavu dobila od građana koji žive u blizini. 

“U zgradi gimnazije pronađena su tri beživotna tijela. Radi se o ravnatelju škole N.H., tajnici N.K. i profesorici G.M., a zatečena je i četvrta osoba koje je počinitelj trostrukog ubojstva. On je nanio sam sebi teške ozljede pucajući si u prsa i prevezen je u Sveučilišni klinički centar u Banjoj Luci”, kazao je Beganović.

Prema njegovim riječima, policija još uvijek ne može potvrditi je li u trenutku zločina u školi bilo učenika, budući da se održavaju popravni ispiti, ali se zna da su u trenutku pucnjave bili drugi profesori Gimnazije i Mješovite srednje škole, budući da ove obrazovne ustanove dijele isti objekt. Istraga o motivima je u tijeku. 

Nezavisne novine pišu kako je prema neslužbenim informacijama ubojica noseći automatsku pušku u ruci ušao u Gimnaziju i nije nasumično pucao po školi, već je po kabinetima tražio tačno određene osobe u koje je potom pucao i ubio ih. U trenutku kada je ušao u kabinet ravnatelja, u blizini je bio djelatnik škole koji je želio ostati anoniman.

“Bilo je zaista stravičan prizor, jer je u ravnatelja pucao i ranio ga. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je u tom trenutku odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega”, rekao je očevidac za Nezavisne novine.

Povučen, labilan, žalio se na mobing

Nagađa se kako je Vukalić imao od ranije razmirice koje se tiču određenih disciplinskih sankcija kojima je bio izložen zbog neizvršavanja radnih zadataka.

Navodno im je i ranije upućivao verbalne prijetnje.

Inače, za Vukalića kažu kako je bio miran i povučen, sudjelovao je u ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba.

U nekoliko navrata žalio se lokalnim novinarima kako je navodno izložen mobingu na radnom mjestu.

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović je istaknuo kako se ovakav događaj ne pamti u ovom gradu. 

“Ovo je šokantan događaj i teško je u ovome trenutku naći i uputiti riječi utjehe obiteljima ubijenih. Izgubili smo živote naših dragih sugrađana koji su mnogo značili našoj lokalnoj zajednici i iskreno se nadamo da se ovako nešto više nikada neće dogoditi”, istaknuo je Hasanbegović., piše dnevnik.hr

Exit mobile version