Site icon Hrvatska uživo

U Slavonskom Brodu obilježena obljetnica stradavanja pripadnika 105. brigade HV….

FOTO: GRAD sLAVONSKI bROD

Danas je kod spomenika poginulih branitelja u Ulici Stjepana Radića povodom 32. obljetnice pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade održan komemorativni skup.

U rujnu i kolovozu 1992. godine u brodskom kraju, 18 pripadnika brigade izgubilo je život u obrani Republike Hrvatske. U čast poginulim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće od strane roditelja poginulih branitelja, predstavnika Udruge 105. brigade HV, te predstavnika Grada Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije te predstavnici Grada Slavonskog Broda i Brodsko – posavske županije.

U ime Grada Slavonskog Broda vijenac je položio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Holik i pročelnica upravnog odjela za ITU, Danijela Blekić.

,,Svake godine na današnji dan prisjećamo se ratnih mjeseci 1992. godine kada je 18 branitelja s područja Bjelovara položilo svoje živote na oltar Domovine.Unatoč tome što je ovo tužna poveznica između ova dva grada, Slavonskog Broda i Bjelovara, danas ih se prisjećamo sa zahvalnošću i odanošću jer njihov dolazak na ovo područje imao je isti cilj, a to je slobodna Republika Hrvatska. Neka im je hvala i slava.”  Rekao je Ivan Holik. , piše Grad Brod

Domovinskom su ratu, tijekom kolovoza i rujna 1992. godine, stradali sljedeći pripadnici 105. bjelovarske brigade:

Exit mobile version