Site icon Hrvatska uživo

VIDEO Dinamo predstavio pojačanje; U dovođenju pomogao Olmo, evo kako je sve išlo

Foto: GNK Dinamo


Novi maksimirski branič Jan Oliveras dulje je od četiri godine proveo je u Barceloni, od 2016. do 2020. U Romi je nastupao za mladu, razvojnu momčad s kojom je u zadnje tri sezone osvojio Kup i dvaput bio doprvak.

Prošle je godine bio član španjolske U-19 reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Oliveras je, dakle, treći španjolski nogometaš u Dinamovoj povijesti. Led je probio maestralni Olmo koji je ovdje proveo pet i pol godina, a sljedeći Španjolac, 22-godišnji stoper Raul Torrente, aterirao je ovoga ljeta, početkom srpnja.

Odmah po dolasku u Dinamo, Jan je dao intervju za naše službene kanale, a što nam je poručio, pogledajte u videozapisu.

Dragi Jan, dobro nam došao u Dinamo!, piše GNK Dinamo.

Maksimirski izvori otkrivaju za gol.hr da se otkupna klauzula kreće oko 1,3 milijuna eura i da će Oliveras imati godišnju plaću oko 150 tisuća eura, uz mogući progresivni rast ako ispuni očekivanja Dinamove struke.

Ključnu ulogu odigrali su sportski direktor Dinama Marko Marić i posebice predsjednik Velimir Zajec, a puno je pomogao i Dani Olmo, nova zvijezda Barcelone i bivši Dinamov dragulj, koji je izbrušen u najfiniji dijamant upravo u Maksimiru.

Marić je proljetos u najvećoj tajnosti otputovao u Rim i stupio u vezu s mladim Španjolcem, koji je tada izrazio želju da napusti Romu i prijeđe u Dinamo.

Dani Olmo puno pomogao, Oliveras oduševljen

U “obrađivanju” mladog Španjolca pomogao je i Dani Olmo, koji ga je spremno nazvao i detaljno mu objasnio što ga očekuje u Zagrebu te što dobiva dolaskom u Dinamo. Oliveras je bio oduševljen kada mu se Olmo javio i predstavio mu situaciju. Obojica su izdanak La Masije, a Olmo je u međuvremenu postao svjetska zvijezda i uzor mnogim mladim Španjolcima, piše gol.hr.

Exit mobile version