Site icon Hrvatska uživo

Pokušao pobjeći policiji na motociklu s maloljetnikom: Otpao mu auspuh, a nema ni vozačku

Splitska policija, koja je pobrojila niz uhićenja vezanih za osobe koje su vozile bez vozačke dozvole i izazivale nesreće na cestama, izvijestila je i o muškarcu koji je bez položenog vozačkog ispita upravljao neregistriranim i tehnički neispravnim motociklom, a odbio je testiranje na droge.

U utorak oko jedan sat ujutro tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa policajac je uočio motocikl bez registarskih oznaka koji se kretao velikom brzinom, a na motociklu su se nalazile dvije osobe. Kad je vidio policajca, motociklist je dodatno ubrzao u pravcu Solina, te mu je u vožnji otpao auspuh.

Kada su zaustavljeni, utvrđeno je da motociklom upravlja 30-godišnjak, dok je putnik maloljetna osoba. Utvrđeno je da vozač upravlja motociklom prije stjecanja prava na upravljanje bilo koje kategorije, odbio se podvrgnuti preliminarnom testiranju na prisutnost droga te je upravljao neregistriranim motociklom koji je i tehnički neispravan.

Obojica su dovedena u službene prostorije. Maloljetniku su obaviješteni roditelji te je u pratnji roditelja napustio službene prostorije. Vozač je uhićen i nad njim će biti provedeno istraživanje, nakon čega će uz optužni prijedlog biti priveden na sud, a motocikl mu je privremeno oduzet., piše dnevnik.hr

Exit mobile version