Site icon Hrvatska uživo

Bahata šefica agencije pojasnila: Nitko ništa ne smije znati o tragediji i poginulim pomorcima dok mi ne napišemo, rok je godinu dana!

FOTO: DNEVNIK.HR

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu prvi se put obratila javnosti o istrazi nesreće na Lošinju u kojoj su smrtno stradala tri pomorca s trajekta Lastovo.

Agencija svoju istragu vodi paralelno sa Županijskim državnim odvjetništvom i policijom, čiji je zadatak utvrđivanje postoji li eventualna kaznena ili prekršajna odgovornost.

“Agencija je od dežurnih službi 11. kolovoza zaprimila obavijest o putničkoj nesreći. Očevidne radnje bit će završene do kraja dana i svi će biti ispitani, uz iznimku jedne osobe koja ne može biti ispitana zbog zdravstvenog stanja”, rekla je ravnateljica Agencije Alana Vukić.

Nakon očevida se prikupljaju svi relevantni dokazi, objasnila je, a rok za finalno izvješće je godina dana.

Vukić je napomenula da će se potruditi nacrt sastaviti do kraja kalendarske godine, a i taj nacrt je tajan.

“Mi ne progonimo niti istražujemo krivnju pojedinaca. Mi smo ovdje da preveniramo i izdajemo sigurnosne preporuke radi sprječavanja nesreća u budućnosti”, pojasnila je.

Nije željela otkriti jesu li među svjedocima samo članovi posade, a moguće je da će novi svjedoci naknadno biti ispitani.

“Glavni istražitelj pomorskih nesreća Zdravko Seidel nalazi se na terenu i on odlučuje o pozivanju svjedoka”, rekla je Vukić.

“O samom tijeku istrage ne možemo niti smijemo govoriti dok ona traje”, dodala je, prenosi Nova TV.

Exit mobile version