Site icon Hrvatska uživo

Penava s Plenkovićem dogovorio povratak SDSS-a u vlast, podjelu vlasti u Vukovaru i vjerojatno svoj povratak u HDZ…

FOTO: SCREENSHOT/YT

Unutarstranački izbori u Domovinskom pokretu održat će se 31. kolovoza, no Penava radi račun bez krčmara, uvjeren da će iz stranke eliminirati Radića i njegove pristalice te na veliko sklapa savez s HDZ-om i Plenkovićem, piše Hrvatski glasnik.

Koliko je uvjeren u svoju pobjedu govori činjenica da je dogovorio s Plenkovićem podjelu vlasti u Vukovaru, gdje će on biti gradonačelnik, a HDZ dati predsjednika Vijeća. No Penava i njegovi sljedbenici idu tako daleko da su pristali na povratak SDSS-a u saborsku većinu i vladu. Tome u prilog ide i podatak da su njegovi ministri digli ruke za Operativni program za nacionalne manjine, samim tim za financiranje tjednika Novosti, ali i puno više od toga, više čak od onoga što je želio Pupovac.

Penava jednostavno nastavlja tamo gdje je stao u pregovorima s Plenkovićem, nastavlja gaziti sve ono što su biračima obećali u predizbornoj kampanji, pokušava se dodvoriti Plenkoviću, toliko da su i članovi HDZ-a šokirani i oduševljeni lojalnosti ministara iz kvote Domovinskog pokreta ponašanjem i kooperativnošću, saznaje Hrvatski glasnik iz izvora u HDZ-u i DP-u.

Penava ili nije svjestan, ili se želi vratiti u HDZ, da svojim ponašanjem čini političko samoubojstvo i uništava stranku računajući da je svoju političku budućnost osigurati pozicijom gradonačelnika Vukovara, vjerojatnim povratkom u svoje istinsko jato, a za stranku ga očito nije briga niti sadašnje saborske zastupnike, koji su kao i stranka pušteni niz Dunav. Njegovi slijepi podanici i poslušnici poput Ćipe Mlinarića koji na presicama govori neistine i stvara lažne konstrukte ili nisu svjesni što radi stranci i onima koji su im omogućili rezultat na izborima, biračima koje su izigrali, potrošili i izdali.

Penava svojim ponašanjem i odlukama, radeći račun bez krčmara, a štiteći isključivo svoje interese vodi Domovinski pokret s njim na čelu u ropotarnicu povijesti. On jednostavno sve radi da Domovinski pokret doživi političku smrt i da nakon izdaje članova i birača stranka jednostavno nestane i na svim sljedećim izborima više ne postoji.

Penava svojim ponašanjem neće ostati ni gradonačelnik Vukovara jer mu ni glasovi HDZ-a i SDSS-a neće biti dosta. Neće mu pomoći ni drug Milorad, jer birači Domovinskog pokreta neće mu dati svoj glas, možda ni najuža rodbina.

Svi ministri koji sjede u vladi i izdaju svoje birače slijepo slušajući naredbe svog velikog šefa bez političke vizije i osobnih interesa, kao i svi saborski zastupnici u saboru s Penavom na čelu stranke nikada više Sabor, udobne fotelje i visoke plaće mogu zaboraviti, jer su politički mrtvaci.

Narod izdaju ne prašta, zapamtite nikada, a tek prijateljstvo s Mastermindom i kršiteljem Ustava s Pantovčaka, piše Hrvatski glasnik.

Exit mobile version