Site icon Hrvatska uživo

Bivši ruski predsjednik zaprijetio: “Mogli bismo poslati svoje tenkove u centar Berlina”

FOTO: TWITTER

Nakon što je njemački list Bild pozdravio dolazak njemačkog oružja u Rusiju, bivši ruski predsjednik zaprijetio je da će poslati ruske tenkove u Berlin.

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev oštro je reagirao na natpise njemačkog lista Bild koji je komentirao situaciju u ruskoj regiji Kursk. 

Medvedev je rekao kako su njemačke novine s ponosom izvijestile o povratku njemačkih tenkova na rusko tlo te tvrdi da će Rusija poduzeti sve potrebne mjere kako bi pokazala svoju vojnu moć upravo u srcu Njemačke.

Na svojem profilu na društvenoj mreži X napisao je da Bild pokazuje “revanšističke osjećaje” te je zaprijetio kako bi Rusija mogla rasporediti svoje tenkove na glavni trg u Berlinu.

Međutim, u glavnom gradu Njemačke ruski tenkovi su već neko vrijeme prisuti. Na ulicama Berlina prikazani su spaljeni ruski tenkovi T-72 iz trenutnog rata, piše United 24.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova nedavno je dopustilo Ukrajini korištenje oružja koje su im isporučili na ruskom tlu. Riječ je o glavnim borbenim tenkovima Leopard 2. 

Predsjednik Odbora za obranu i član njemačke Slobodne demokratske stranke (FDP) Markus Faber podržava pravo Ukrajine da koristi ovo oružje unutar ratne zone. Europska komisija i SAD također su potvrdili da Ukrajina ima pravo braniti se i napadati ciljeve u Rusiji, kao dio tekućeg sukoba., prenose 24sata

Exit mobile version