Site icon Hrvatska uživo

Vrijeme danas: Nestabilno i vruće…

foto: pexels-photo-1431822

Početak radnog tjedna donosi nam djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Na zapadu i istoku zemlje je mjestimice moguća kiša ili pljusak s grmljavinom, najavili su iz DHMZ-a.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, u Dalmaciji i do 35 °C. Detaljniju prognozu po regijama dala je za HRT Tomislava Hojsak.

– Praznik će na istoku Hrvatske biti djelomice sunčan. Povremeno će biti više oblaka, pa je moguć i pljusak s grmljavinom, osobito na zapadu. Zapuhat će umjeren sjeverozapadni vjetar. Dnevna temperatura od 28 do 30 °C – najavila je.

Foto: DHMZ

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će temperature biti od 26 do 29 °C. Izmjenjivat će se sunčana i oblačnija razdoblja, a vjerojatnost za pljusak s grmljavinom bit će veća na sjeveru. 

U Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će oblačnije prijepodne. Zatim sunčanije, ali uz jači lokalni razvoj oblaka pljusak je izgledan ponajprije u Gorskom kotaru. Na obali će puhati slaba do umjerena bura, pod Velebitom i jaka. Popodne će okrenuti na jugozapadni vjetar, a u gorju sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 25 °C u gorju i do 33 °C na moru.

– U Dalmaciji vruće, uz 32 do 34 °C. Prevladavat će sunčano, uz više oblaka prijepodne. U planinskim područjima uz granicu ipak se ne može zanemariti mogućnost poslijepodnevnog pljuska. Slabu do umjerenu buru poslijepodne će zamijeniti umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni – istaknula je.

Foto: DHMZ

Jugozapadni vjetar zapuhat će i na krajnjem jugu Hrvatske, pri čemu će more većinom biti mirno i malo valovito. Prevladavat će sunčano, prijepodne s umjerenom naoblakom. Temperatura zraka porast će na 32 do 34 °C.”

Exit mobile version