Site icon Hrvatska uživo

UŽIVO Premijer Plenković pohvalio organizaciju alke, pa nastavio: “Milanović je prošlost”

screenshot

U Sinju se po 309. put održava Sinjska alka kojoj su prisustvovali mnogi političari. Pred kamere su stali Andrej Plenković i Dragan Primorac.

U Sinju se po 309. put održava Sinjska alka, događaj kojim se obilježava obrana zemlje od Osmanskog carstva.

Na alki, kulturno-sportskom događaju, i ove godine prisustvuju mnoga politička lica. Prisutni su predsjednik Zoran Milanović i njegova gošća, predsjednica Kosova Vjosa Osmani, premijer Andrej Plenković i mnogi drugi.

Očekuju se izjave predjednika i premijera koje možete pratiti uživo na DNEVNIK.hr-u.

Prvi je pred medija izišao premijer Plenković.

 “Lijepo je biti u Sinju. Bili smo i kod vojvode i kod arambaše. Alkari su dobro raspoloženi i atmosfera je odlična”, rekao je i pohvalio organizaciji Alkarkog društva.

“Dobar sam sa svima i neka najbolji pobjedi”, rekao je o svojem favoritu.

Prokomentirao je i kampanju Dragana Primorca.

“Milim da će to pokazati da je Primorac budućnost, a Mianović budućnost. Na Domovinskom poketu je da odluči hoće li nam pružiti potporu”, prokomentirao je.

Upitan o štetama nastalim zbog požara i piromana rekao je da će oni koji namjerno potpaljuju požare moraju i odgovarati.

“Nastale su velike štete, oni koji su ih prouzrokovali morat će i odgovarati”, rekao je izahvalio na trudu svim vatrogascima.

Upitan o reakcijama Anne i nade Dujić rekao je da su se svi ispričali.

“Nekad su reakcije nekad su izvan okvira, kad su ljudima ugrožene kuće”, izjavio je.

Pred medije je potom stao i Dragan Prmmorac. Rekao je da je Sinjska alka dio njegovog života i istakuo da nije prisustvovao sam ona nekoliko alki.

“Ovo je duboko meni vezano uz emocije. Građani Sinja posebna su mi inspiracija. Najmanje ovo promatram kroz predjsedničke izbore”, rekao je.

“Ako Hrvatka treba dobiti predjsednnik koji ju treba dovbiti na mukama drugih, onda to ima cijenu. Od mene uvijek možete računati na dijalog, ruku i osmijh. Govorit ću o inovacijama i pozicioniranju Hrvatske globalno”, objsnio je za što će se zalagati kao predsjednik.

Rekao je daga mnogi iz DOmovinkog pokreta zovu i pruužaju mu potporu, ali da zbog etičkih ralzoga ne želi nikome nalagati što da radi.

Izbjegao je odgovoriti o tome što misli o ponašanju Zorana Milanovića.

Uskoro opširnije.

Exit mobile version