Site icon Hrvatska uživo

‘Nakaze jedne!‘; Supruga i kći HDZ-ovog predsjednika uprave Hrvatskih šuma vrijeđali vatrogasce, sada im je stigao odgovor!

Rtl Screenshot/

Ćaća mi se doma guši, sve je napravio za ovu državu. Oni ni prstom da maknu. Nakaze jedne, rekla je jedna žena

Dok je vatrena stihija gutala sve pred sobom u Šibensko-kninskoj županiji, dvije žene iz zaseoka Ićevo kraj Skradina pred kamerama RTL-a žestoko su napale vatrogasce.

– Od ovoliko Krke, nakaze jedne! Ćaća mi se doma guši, sve je napravio za ovu državu. Oni ni prstom da maknu. Nakaze jedne – rekla je jedna žena pokazujući na vatrogasca iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Nije dugo trebalo da se sazna o kome je riječ – u pitanju su, naime, Neda i Anna Dujić, supruga i kći HDZ-ovog predsjednika uprave Hrvatskih šuma, Nediljka Dujića. Inače, kći Anna radi u HEP-u, odnosno šibenskoj Elektri.

A sad su im odgovorili sami gasitelji, koji nadljudskim naporima već danima gase požare u Dalmaciji.

– Nikad nikoga nismo uvrijedili s ove stranice, pa nećemo ni sad ove popularne dvije ‘gospođe‘.

Nakazni dan, 31. srpnja, ranom zorom obavljena smjena ljudi na požaru u Ićevo – Bratiškovci – Dubravice, na terenu do daljnjega dva vozila i šest vatrogasaca. No kako to inače biva, jedan problem nikad ne dođe sam – nešto poslije 12 sati izbija požar u Danilo Kraljicama i tad izlazimo s jedinim vozilom, kombijem, i četiri nakaze – na terenu se priključujemo posadi drniškog šumara kojeg i kasnije pratimo, tek što se taj požar proglasio lokaliziranim, nastavljamo dalje za Radonić.

Putem nam se pridružuje još jedna nakaza te s pet vatrogasaca pomažemo kolegama s drniškog područja. Vratili smo se u dom oko 18:45 sati i napravili smjenu umornih nakaza u Ićevu.

Hvala svim civilima koji su na razne načine ovih dana uz nas, ako nam nečega ne fali, to je sigurno raznih napitaka, još jednom jedno veliko hvala od DVD-a Šibenik svim razumnim ljudima dobre volje – napisali su šibenski vatrogasci na Facebooku., prenosi jutarnji

Exit mobile version