Site icon Hrvatska uživo

Žena završila u bolnici nakon što je spavala s uključenom klimom

Image by u_ssfofehsaj from Pixabay

SPAVANJE s uključenom klimom moglo bi uzrokovati upalu krajnika, tvrdi mlada Britanka koja je hospitalizirana u Turskoj. Liana Foster iz Londona otputovala je u Antaliju, u Turskoj, na obiteljski odmor početkom ovog mjeseca. No, samo dva dana kasnije, probudila se bolesna.

Nakon što je primijetila bijele točkice na krajnicima, uputila se u bolnicu gdje joj je dijagnosticiran teški tonzilitis, odnosno upala krajnika.

“Doktori su mi rekli da je moje stanje vjerojatno izazvano pljesnivim zrakom iz klima-uređaja u sobi. Osjećala sam se baš loše, nisam mogla ni jesti ni piti. Mislila sam da opet imam koronu”, rekla je Foster.

@lianafoster

Can we make a comeback from this one? aircon holiday

♬ just a girl – autumnaudios

Nakon što je tri dana primala injekcije dva puta dnevno, stanje joj se poboljšalo.

Krajnici su nakupine tkiva u stražnjem dijelu usta i čine dio prve linije obrane imunološkog sustava protiv bakterija i virusa koji ulaze kroz usta. Tonzilitis nije sam po sebi zarazan, ali infekcije koje ga uzrokuju, jesu. U većini slučajeva nestane sam od sebe ili uz kratku terapiju antibioticima, ali za ponavljajuće ili teške slučajeve savjetuje se operacija uklanjanja krajnika., prenosi index

Exit mobile version