Site icon Hrvatska uživo

U Aržanu održan 28. Memorijalni malonogometni turnir „Josip Jović“

FOTO: UHBDR BPŽ

U Aržanu je 27. i 28. srpnja 2024. godine održan 28. Memorijalni malonogometni turnir „Josip Jović“

Malonogometna veteranska momčad UHBDRP BPŽ pojačana članovima Udruge Specijalne jedinice policije “ŠAP” i ove je godine sudjelovala na Memorijalnom malonogometnom turniru „Josip Jović“ u Aržanu, koji je održan 27. i 28. srpnja 2024. godine pod pokroviteljstvom MUP-a RH i Ministarstva hrvatskih branitelja, a u organizaciji Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski., piše Vlatko Krznarić UHBDRP BPŽ

Članovi navedenih udruga na put u Aržano krenuli su u petak, 26. srpnja 2024.g., te su se na kratko zaustavili na Plitvicama gdje su se pomolili i upalili svijeće na mjestu gdje je u borbi s pobunjenim srbočetničkim teroristima na “Krvavi Uskrs” 1991.g. poginuo mladi hrvatski policajac Josip Jović.

U subotu, 27. srpnja 2024.g. prije svečanog otvaranja na grobu Josipa Jovića na mjesnom groblju u Aržanu položeni su vijenci, upaljene svijeće te su se predstavnici svih malonogometnih ekipa pomolili za Josipa Jovića i sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Turnir je potom otvorio i pozdravio sve nazočne na svečanosti otvorenja general Josip Lucić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Na turniru je tijekom dva dana natjecanja sudjelovalo 12 momčadi iz policijskih uprava, Ministarstva unutarnjih poslova u sjedištu, Antiterorističke jedinice Lučko, te 6 momčadi u braniteljskom dijelu turnira sačinjenih od članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Malonogometna veteranska momčad UHBDRP BPŽ je vrlo dobrom igrom došla u polufinale, te je nakon izvođenja penala poražena i ispala je iz daljnjeg natjecanja, ali je prilikom proglašenja pobjednika turnira proglašena za najbolju “Fair Play” momčad na turniru.

Ovim se putem zahvaljujemo organizatorima na pozivu za sudjelovanje na turniru, kao i svim našim sponzorima na donacijama, ali posebnu zahvalu upućujemo PU brodsko-posavskoj i načelniku Antunu Valiću koji su nam kao i svih prijašnjih godina omogučili vozila za odlazak na Memorijalni malonogometni turnir „Josip Jović“ u Aržano.

Exit mobile version