Site icon Hrvatska uživo

Plenković o kandidaturi Primorca za predsjednika: “Ovo tu tri ključna razloga zbog kojih ima našu potporu”

FOTO: SCREENSHOT

HDZ je donio službenu odluku o potpori kandidatu za predsjednika Republike, nakon čega je predsjednik stranke Andrej Plenković stao pred novinare.

HDZ je održao sastanak Predsjedništva i ostalih radnih tijela te donio službenu odluku o potpori kandidatu za predsjednika Republike. Potporu stranke dobio je Dragan Primorac, znanstvenik i bivši ministar u vladi Ive Sanadera, koji je danas potvrdio kandidaturu.

Nakon sjednice Predsjedništva pred novinare je stao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te je potvrdio da će stranka podržati Primorca u borbi za Pantovčak i Dubravku Šuicu za novi mandat u Europskoj komisiji.

“Riječ je o čovjeku kojeg dobro poznajemo, koji je bio član HDZ-a, koji je ugledan znanstvenik. Ima sve kvalifikacije da dobije većinsku potporu birača”, rekao je te naveo tri temeljne točke oko kojih se slažu i zbog kojih je Primorac dobio podršku HDZ-a.

“Prva je da Primorac kao kandidat i kao predsjednik ima snažan pobjednički mentalitet i sportski duh pobjednika. Bit će predsjednik koji će poštovati Ustav i zalagat će se za vladavinu prava i surađivati s institucijama. Potpuna suprotnost onom čemu je javnost svjedočila prethodnih godina u ponašanju kršitelja Ustava, još uvijek aktualnog predsjednika Zorana Milanovića“, naveo je.

“Druga točka je da će Primorac pomoći Vladi u vođenju vanjske politike. Treća točka je da će Proimorac biti predsjednik koji će vratiti normalnost u kulturni dijalog u političkom i javnom diskursu”, dodao je predsjednik HDZ-a.

Plenković je također rekao da Primorac prema anketama ima veliku potporu među hrvatskim građanima.

“Ogroman broj naših sugrađana ga ocjenjuje pozitivnim i stoga mislimo da u utakmici koja će uslijediti ima velike izglede dobiti povjerenje i postati predsjednik Republike. U tome će imati podršku HDZ-a i velikog broja političkih stranaka”, najavio je.

“On je sušta suprotnost kršitelju Ustava koji je prošlost za Hrvatsku, a Primorac je budućnost”, dodao je.

Pojasnio je da će o tehničkim detaljima tek razgovarati, ali da je postignut dogovor oko suradnje i podrške. HDZ će Primorca podržati i financijski, ali Plenković nije precizirao u kojem iznosu., piše dnevnik.hr

Exit mobile version