Site icon Hrvatska uživo

Mavrović o transrodnim boksačima na OI: Stravično, neprimjereno i opasno. Žao mi je da se to dozvoljava

Foto: Instagram

U studiju RTL Direkta gostovao je nekadašnji prvak Europe i sportaš koji je bio na Olimpijskim igrama u Seulu i Barceloni – najbolji hrvatski boksač Željko Mavrović.

Zanima me vaše mišljenje o skandalu na Olimpijskim igrama, da su dvije boksači zapravo biološki muškarci kojima je dozvoljeno da se natječu sa ženama. Je li to sporno i koliko?

Štrecnulo me u srcu, to je toliko meni strašno. Ne da ne mogu vjerovati, ne da se ne slažem, nego i puno više od toga. Iskreno intimno vjerujem u Boga i vjerujem da je stvorio čovjeka muškarca i ženu. To dvoje mogu stvoriti neko treće biće, dječaka ili djevojčicu. Koliko god se medicina ili znanost bavila čovjekom, sjekla ga i okretala ga i bušila, znanost nikada ne može promijeniti spol. On je kodiran u našoj genetici i kromosomima, na energetskoj razini i vibracijskoj razini. Ili si muškarac ili žena. I kad si rođen, možeš imati problema s tim, sam sa sobom, želja… ali si rođen takav. I kada muškarac dođe u ženski svijet, to je stvarno…

Zanima me s te boksačke perspektive. Koliko je jači bilo koji muškarac od žene, 162 posto udarac jači?

To je stravično, neusporedivo, neprimjereno i opasno. Žao mi je da na jednoj takvoj visokoj razini Olimpijskog saveza i institucije, da se uopće o tome razgovara, a kamoli dozvoljava. Vrijeđa me to kao čovjeka i sportaša, i bode u dušu, ne samo u srce, rekao je Mavrović, piše RTL.

Exit mobile version