Site icon Hrvatska uživo

Zbog napada u Konavlima pritvorena dvojica albanskih državljana

FOTO: MUP.HR

Na Graničnom prijelazu Karasovići tijekom proteklog vikenda, kao i u ostalim danima intenzivnijeg prometa, gotovo su stalno bila otvorena najmanje četiri prometna traka na kojima se obavlja izlazna granična kontrola.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Postaje granične policije Gruda, dvojica albanskih državljana u dobi od 42 i 23 godine osumnjičena su za kazneno djelo „Nasilničko ponašanje“, počinjeno na štetu 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, a mlađi osumnjičenik kazneno je prijavljen i za kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“ počinjeno na štetu 58-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Naime, u subotu, 27. srpnja, oko 18,30 u mjestu Vodovađa, na predjelu Bani u Konavlima, među njima pojavile su se nesuglasice zbog gužve na prometnicama koje vode prema MCGP-u Karasovići.

Dvoje hrvatskih državljana verbalno je napalo više osoba koje su se nalazile u koloni vozila od kojih ih je osumnjičeni dvojac napao i fizički, te starijem nanio teže, a mlađem lakše tjelesne ozljede.

S obzirom na to da se navedeni sukob dogodio zbog čekanja na graničnu kontrolu, smatramo važnim istaknuti da je tijekom proteklog vikenda preko graničnih prijelaza koji graniče s Crnom Gorom (MCGP Karasovići i MCGP Vitaljina) prešlo 20.556 vozila i 71.708 putnika.

Tijekom turističke sezone na graničnim prijelazima te Policijske uprave uobičajen je povećani priljev prometa, posebice u dane vikenda.

Upravo iz tog razloga, s ciljem osiguranja optimalnog rada i protočnosti putnika u vršnim opterećenjima, planira se i na granične prijelaze raspoređuje maksimalan broj policijskih službenika na maksimalnom broju ulaznih/izlaznih trakova.

Tako su na Graničnom prijelazu Karasovići tijekom ovog vikenda, kao i u ostalim danima intenzivnijeg prometa, gotovo stalno bila otvorena najmanje četiri traka na kojima se obavljala izlazna granična kontrola., piše HRT

Exit mobile version