Site icon Hrvatska uživo

Pobuna zbog “gladi” u olimpijskom selu: Brojni sportaši imaju primjedbe, Britanci uzeli stvar u svoje ruke

FOTO: PEXELS

Mnogi sportaši žale se na ponudu hrane u restoranu u olimpijskom selu, a najglasniji u kritikama bili su Britanci.

Andy Anson, izvršni direktor Britanskog olimpijskog saveza, rekao je za Times da hrana u selu “nije primjerena” i da je potrebno “dramatično poboljšanje”. Neki britanski natjecatelji odlučili su hranu potražiti po gradu i kupiti spakirane obroke za večeru.

”Nema dovoljno određene hrane – jaja, piletine i određenih ugljikohidrata”, rekao je Anson o očito razočaravajućoj ponudi u selu u kojem borave mnogi sportaši.

“A tu je i kvaliteta hrane, previše je sirovog mesa koje se poslužuje sportašima”, kazao je Anson i dodao da je problem s hranom “najveći problem u ovom trenutku”.

Britanci dovode svoje kuhare

Britanci su tako uzeli stvar u svoje ruke i odlučili se dovesti dodatne kuhare u Pariz kako bi namirili potrebe svojih vrhunskih sportaša.

Podsjetimo, organizatori Olimpijskih igara najavili su da će čak 33 posto hrane koja će se služiti sportašima biti bez mesa, odnosno na biljnoj bazi.

“Naša odgovornost je educirati ljude koji će učestvovati na OI u Parizu. Moramo promijeniti svoje navike. Sportaši trebaju probati vegansku hranu koja će se tamo služiti jer je veoma ukusna”, rekli su nedavno iz organizacije, piše gol.hr.

Exit mobile version