Site icon Hrvatska uživo

Pogledajte koliko su iznosile temperature preko noći, Senj bio najtopliji

FOTO: DEMOSMEDIA

HRVATSKA se nalazi pod udarom toplinskog vala čiji vrhunac se očekuje danas i sutra. Najviše temperature će tijekom dana rasti do 38 stupnjeva, a temperature zraka su bile visoke i tijekom protekle noći.

U Senju je tek jutros u pet sati temperatura pala ispod 28 stupnjeva, da bi uskoro ponovno počela rasti. U Rijeci je do jutra pala na oko 26 stupnjeva, a slično je bilo u Hvaru, Dubrovniku, Crikvenici i na Rabu.

U Splitu, Zadru, Šibeniku i Pločama je najniža temperatura bila oko 25 stupnjeva.

U Kininu je jučer automatska postaja DHMZ-a mjerila 37 stupnjeva, a kratkotrajno olakšanje je stiglo noćas kad je temperatura pala na 21 stupanj.

U Osijeku se temperatura nakon ponoći kretala između 24 i 21 stupanj, dok je u Zagrebu postupno padala do 23 stupnja.

Danas i sutra do 38 stupnjeva

Daans će prevladavati sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti, ponajprije na sjeverozapadu, uz jači razvoj oblaka samo rijetko je moguć poneki pljusak. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren jugoistočni, a na Jadranu južni i jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 33 i 38°C, a iste temperature očekuju se i sutra.

Sutra su u unutrašnjosti, u drugom dijelu dana, uz umjeren i jak razvoj oblaka mogući pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Istri te na sjeverozapadu zemlje gdje mogu biti izraženi., piše Index.hr

Exit mobile version