Site icon Hrvatska uživo

Čovjek koji je spasio dio Zagreba od poplave definitivno oslobođen na sudu. Doznajemo detalje presude

FOTO: PEXELS

Visoki prekršajni sud potvrdio je oslobađajuću presudu Tihomir B., Zagrepčaninu koji je prije četiri godine upao u sustav Hrvatskih voda na Trnju, podignuo branu i tako spasio taj dio grada od velike poplave. Dan nakon što je to napravio bio je uhićen zbog vike i galame nakon te intervencije, kao i omalovažavanja policajaca koji su došli na Trnje. Snimka njegovog uhićenja tada je obišla Hrvatsku.

Pravomoćna presuda

Prema sada objavljenoj pravomoćnoj odluci Visokog prekršajnog suda Tihomir B. doista nije galamio na javnom mjestu, iako je, što su potvrdio i svjedoci, a citirano je i u pravomoćnoj presudi policajcima poručio: “Vi mene hoćete optužiti, ja sam spasio pola kvarta”.

Prema iskazima policajaca poručio im je da će ih sve razbiti nakon čega je savladan i priveden.

Snimka iz mobitela

Jedan od ključnih dokaza bila je snimka iz mobitela Tihomira B. kojeg su mu policajci oduzeli. I dok su oni tvrdio da im je Zagrepčanin mirno predao svoj mobitel, na snimci se vidjelo da mu ga je jedan policajac izbio iz ruke. To je uočio i Visoki prekršajni sud.

Budući da su policajci tijekom postupka uporno tvrdili da im je Tihomir B. predao mobitel, sud je zaključio da njihovim iskazima ne može vjerovati kada su uvjeravali u nešto što je snimka demantirala.

Oslobađajuća presuda

Nakon što je potvrđeno da je Zagrepčanin neke uvrede i psovke samo izgovorio, a nije galamio, Visoki prekršajni sud RH zaključio je kako nije ni prekršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

“Kao vjerodostojna uzeta je obrana okrivljenika u kojoj on poriče prekršaj, odnosno da bi vikao na javnom mjestu i vrijeđao policijske službenike prilikom vršenja njihove službe. Naveo je da je došao vidjeti što se događa na mjestu ustave gdje su došli policijski službenici na očevid zbog provale te da je zbog poplave u noćnim satima spriječio vodenu katastrofu provalio u ustavu i otvorio branu da se pusti voda u Savu”, istaknuo je sud u pravomoćnoj oslobađajućoj presudi., doznaje N1

Exit mobile version