Site icon Hrvatska uživo

Od subote radovi na Bologni i Ilici

FOTO: SCREENSHOT

Zahuktavaju se ljetni radovi na zagrebačkim prometnicama. Iako će uskoro biti sve manje automobila zbog godišnjih odmora, gužve su neizbježne. Najčešće se mijenjaju vodovodne i vrelovodne cijevi uz asfaltiranje. Od subote, 6. srpnja  počinje rekonstrukcija Aleje Bologne i Ilice.

Gotovo svakog dana stigne obavijest o novoj regulaciji prometa kojoj se građani moraju prilagoditi. Od sutra će biti otežano na zapadu grada jer će se asfaltirati Aleja Bologne. Na dijelu od Ulice Prigornica do Škorpikove zatvara se južni kolnik, a dvosmjerni promet teći će po sjevernom do kraja mjeseca. 

Nove vodovodne cijevi stižu u Ilicu. Bilo je i vrijeme jer nevjerojatan je podatak da postojeće datiraju iz 1890. Od sutra se stoga Ilicom neće moći prometovati od Selske do Črnomerca i tako sve do kraja kolovoza. Od početka tjedna radi se u Ozaljskoj na Trešnjevki, u Sesvetama su gužve zbog asfaltiranja Zagrebačke ceste.

Rekonstruirat će se i nadvožnjak Slavonska avenija – Ulica Grada Gospića. U tijeku su radovi na Srednjacima i Jadranskom mostu, na kojem se, kako kaže Marko Velzek, zamjenik pročelnika za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost, sad planira prebacivanje na drugu fazu.

– To će trajati poprilično kao ova faza, nakon toga bi se on vraćao u normalnu funkciju, do kraja godine je očekivano –  kaže Velzek.

Grad planira do kraja godine samo na asfaltiranje cesta potrošiti 11 milijuna eura, a time će se obnoviti 26 kilometara prometnica., piše HRT

Exit mobile version