Site icon Hrvatska uživo

Podravka će imati vlastitu benzinsku za 400 svojih automobila i kamiona

PHOTO: Danica.hr

Podravka je u srijedu kod svojih tvornica u koprivničkoj industrijskoj zoni Danici svečano otvorila gradilište budućeg transportnog centra.

Novi transportni centar zamijenit će postojeći stari objekt uz Đelekovečku cestu, na čestici koja ima status kulturnog dobra. Riječ je o dijelu Spomen područja Danica.

Investicija će uključivati radionicu za popravak teretnih vozila, nove urede za cijeli transport, organizaciju prijevoza i rutiranje, praonicu i točionicu goriva za vozila te parkiralište za teretna i osobna vozila.

Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke, otkrila je kako bi novi transportni centar trebao biti dovršen u prosincu.

“Htjeli smo rekonstruirati postojeće objekte transportniog centra, ali nismo dobili odobrenje za to jer su ti objekti na rubu ili su sastavni dio spomen područja bivšeg logora Danica. Očekujem da će do Božića ove godine radnici transporta imati mnogo bolje uvjete rada”, naglasila je Dalić.

Direktor Podravkina sektora logistike Gordan Drnas kaže kako je investicija teška blizu tri milijuna eura te će biti važna cjelina s novim logističko-distributivnim centrom čija je gradnja pri kraju.

Drnas je otkrio kako Podravka ima 63 vlastita kamiona i kombija, osam priključnih vozila i više od 70 profesionalnih vozača. U novom centru, osim kamiona, servisirat će se i viličari iz Podravkinih tvornica i skladišta.

“Naši vozači godišnje prijeđu 3,6 milijuna kilometara i potroše nešto više od 900.000 litara goriva“, ističe Drnas.

Na benzinskoj crpki koja će se izgraditi u sklopu novog transportnog centra gorivo će moći točiti i svi službeni automobili Podravke kojih je više od 300. Crpka će imati spremnike kapaciteta 33.000 litara., piše Danica.hr

Exit mobile version