Site icon Hrvatska uživo

Jedan motorist poginuo, jedan se bori za život, još pet ozlijeđeno

FOTO: MUP.HR

Jedna je osoba poginula, jedna jedva punoljetna se bori za život, a šestero je ozlijeđenih u teškim prometnim nesrećima motociklista u proteklih 48 sati.

Najteža nesreća dogodila se u ponedjeljak oko podneva na sisačkom području kod mjesta Staro Pračno. Mađarski državljanin (52) u zavoju je izgubio nadzor nad motociklom te u padu prešao na suprotnu stranu i udario u automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 42-godišnjak.

“Na mjestu događaja vozač motocikla je smrtno stradao, dok je putnik na motociklu (18 godina) zadobio teške tjelesne ozljede opasne za život, a putnica iz automobila lake (45 godina)”, rekli su u policiji danas.

U ponedjeljak je pak u Podravini 50-godišnji vozač motocikla teško ozlijeđen, i to oko 16,20 sati u Grabrovnici kod Pitomače. Vozio je s 2,59 promila te izletio u zavoju i završio pokraj ceste.

Drugi slučaj u Podravini dogodio se kod Ludbrega, kad je motociklist (63) vozio Kalničkom ulicom iz smjera Čukovca u smjeru Harambašine ulice. Izletio je s ceste i udario u betonsku cijev mosta kuće, a potom i u drveni stup. Teško je stradao.

Sinoć oko 20.50 sati na državnoj cesti D-23 u mjestu Donje Dubrave u Ogulinu motociklist (56) izletio je u zavoju s ceste. On je lakše, a 60-godišnja putnica teško ozlijeđena.

U Vodicama je pak vozač osobnog automobila (56) u križanju oduzeo prednost mladom motociklistu (23) na neregistriranom motoru i bez vozačke koji je imao 0,14 promila alkohola. Motociklist je zadobio višestruke teške ozljede., piše Danica.hr

Exit mobile version