Site icon Hrvatska uživo

Macron: Francuskoj prijeti građanski rat; Vođa ljevice: Macron je izazvao građanski rat u Novoj Kaledoniji

foto: screenshot


Macron je upozorio da Francuskoj prijeti građanski rat ako na vlast dođu Nacionalno okupljanje i Nova narodna fronta, optužujući ih za zaoštravanje društvenih podjela.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da Francuskoj prijeti građanski rat ako na vlast dođu opcije koje trenutačno vode u predizbornim anketama.

Gostujući u lokalnom podcastu, rekao je da ekstremno desna stranka Nacionalno okupljanje i ljevičarska koalicija Nova narodna fronta, zaoštravaju podjele u društvu po vjerskim, etničkim i drugim društvenim principima. Predstavnici obje prozvane strane oporbe osudili su Macronov istup.

Jordan Bardella, vođa desne stranke Nacionalno okupljanje je poručio: “Oni su ti koji plaše Francuze. Na kraju smo mjeseca lipnja, godinu dana nakon nereda koji su jako teško pogodili sve gradove i mjesta Francuske. Svakodnevno se u našoj zemlji milijuni Francuza, posebno žena u našoj zemlji, u javnosti, u javnom prijevozu ne osjećaju sigurno. Živimo u zemlji u kojoj se dnevno dogode tri pljačke. Stoga želim odgovoriti na ovu želju za autoritetom koja postoji svugdje u zemlji.”

Nadovezao se i Jean-Luc Melenchon, vođa ljevice koji ističe da je upravo Macron taj koji je izazvao građanski rat u Novoj Kaledoniji, deportirajući u Francusku ljude koji su tamo uhićeni, piše dnevnik.hr.

Exit mobile version