Site icon Hrvatska uživo

Seks s bivšim je predobar da biste se ga odrekli? Evo zašto je to zapravo vrlo česta pojava

Photo by Elsa Donald on Unsplash

Moj bivši ima neku moć da me uvijek privuče. To me u kombinaciji s intenzivnim kontaktom očima tjera da se vraćam po još i još, iako je bio katastrofalan kao pravi dečko, ispričala je jedna djevojka

Istraživanja pokazuju da 43 posto slobodnih žena i 47 posto slobodnih muškaraca redovito imaju spolne odnose s bivšim partnerima, i to u vrijeme dok traže nove ljubavi, kaže Tracey Cox, poznata stručnjakinja za seks i odnose iz Velike Britanije.

– Gotovo svi mi možemo priznati da smo barem jednom u životu imali spolni odnos s bivšim. To je izuzetno česta pojava, ali zašto je tako prokleto privlačna? Zamolila sam pojedince da mi kažu razloge zašto su se vratili tome, čak i ako je prekid bio bolan – dodala je.

Evo što su joj rekli:

– Seks na za jednu noć ima svoju privlačnost, ali većini je daleko ugodniji kad to rade s nekim koga poznaju. Njihovo tijelo pamti tijelo partnera, mogu mu vjerovati i osjećati se sigurno s njim. Poznavanje partnera je afrodizijak za neke ljude, osobito za žene – kaže Cox.

– Postoji još jedan razlog: što ste češće bili s nekim, veća je vjerojatnost da će taj netko znati što vam se sviđa, a što ne. Vaš bivši točno zna što i kako volite u seksu – dodala je i savjetovala da u takvim aranžmanima s bivšim uvijek dogovorite neka pravila.

– Postoji jedan ključan uvjet koji valja razjasniti odmah u početku, a to je činjenica da ste oboje na istoj valnoj dužini što se tiče neobaveznog seksa. Jer, ako je jedna strana tu radi seksa i druženja, a druga očajnički priželjkuje obnoviti vezu, to će završiti u suzama – pojasnila je, a prenosi Daily Mail., prenose 24sata

Exit mobile version