Site icon Hrvatska uživo

Dalić prelomio, ovo je udarni sastav za otvaranje Eura? Čini se da imamo tri velika dobitnika priprema

FOTO: SCREENSHOT


Tko će otvoriti hrvatski Euro jedna je od glavnih tema još otkad smo stigli u Neuruppin, a iako Zlatko Dalić ima pravo na kviska iznenađenja, čini se da se udarna momčad, zapravo, razbistrila već protiv Portugala.

U brojnim neformalnim razgovorima s ljudima bliskima reprezentaciji, nitko doduše neće uskliknuti “Da, to je to!”, ali u tim sitnim nogometnim razgovorima ipak dominira stav da se u Lisabonu zorno moglo vidjeti da se radi o momčadi spremnoj za sudar sa Španjolcima ove subote u Berlinu. Posljednjih dana egzistirale su potencijalno dvije dileme: Petković ili Budimir te Erlić ili Pongračić, a u obje će, kako se čini, izbornik optirati za potonje opcije.

Mnoge stručnjake, naime, u tim dvojbama iznimno vesele dvije stvari. Prvo, činjenica da Budimir odlično napada posljednju liniju i radi gro onog nevidljivog, tzv. prljavog posla, što momčadi olakšava prvu fazu obrane, tranziciju i izgradnju napada, te drugo, činjenica da s Pongračićem u posljednjoj liniji imamo iznimnu tehničku vrijednost, ali i mogućnost obrane. Imao je Pongračić, doduše, nekoliko ispadanja kontra Portugalaca, ali Dalić u ovome času, kako stvari stoje, više vjeruje njemu nego Erliću. Iako, to ne samo za ovu utakmicu nego i za cijeli turnir nije uklesano u kamen… Vezni je red, naravno, siguran, a izuzev Budimira mnogima se sviđa i Majerova prisutnost s ulascima u sredinu i zatvaranjem suparnika, ali i širim rasponom mogućnosti prekida. Kramarić je u ovome času još uvijek ispred Perišića, s kojim se ne želi brzati.. pišu sportske jutarnji

Exit mobile version