Site icon Hrvatska uživo

Policija pronašla osobu koja je u centru Splita držala majmuna

PHOTO: Facebook

SPLITSKA policija je utvrdila identitet osobe koja je držala zelenog majmuna na uzici u centru Splita zbog zarade.

“Osoba je jučer dovedena u službene prostorije policije, a na okolnosti događaja kriminalističko istraživanje je i dalje u tijeku”, potvrdili su iz PU splitsko-dalmatinske za Dalmatinski portal.

Policija je, osim identiteta vlasnika divlje i zaštićene životinje koja je nelegalno držana i maltretirana u svrhu zarade, utvrdila identitet osoba koje su zbog posljedica ugriza životinje zatražile liječničku pomoć.

Ljudi koji se fotografiraju s divljim životinjama pridonose patnji životinja te sudjeluju u kršenju zakona. Građani bi trebali, ako vide životinju koja se iskorištava za zaradu, odmah pozvati policiju.

O majmunu na splitskim ulicama izvijestio Ivošević

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević jučer je na Fejsu izvijestio o majmunu u centru Splita i strancima koji zarađuju na njemu. Ranije su u Splitu zabilježeni slučajevi u kojima su stranci prolaznicima naplaćivali fotografiranje sa sovama i zmijama.

“Ponovo su se u centru Splita pojavili stranci sa zaštićenom vrstom, ovaj put zelenim majmunom (zamorcem) kojeg iskorištavaju za zaradu suprotno članku 87. Zakona o zaštiti životinja.

Ukoliko ih sretnete bez odgode zovite policiju jer je jadna uznemirena životinja već ugrizla nekoliko građana, koji su zbog navedenog posjetili KBC Split”, napisao je Ivošević., pišse Index.hr

Exit mobile version