Site icon Hrvatska uživo

Čisti otrove, dobar je za srce, a topi i salo: Evo zašto su svi poludjeli za ovim čajem!

Image by andergrin from Pixabay

Matcha čaj, poznat kao prirodni stimulans metabolizma, postaje sve popularniji zbog svojih brojnih prednosti. Ovaj tradicionalni japanski čaj u prahu ne samo da ima slatkast okus, već je bogat katehinima i vitaminima A, B, C i E. U posljednje vrijeme, postao je omiljen dodatak u kafićima, ali i u pripremi hrane.

Osim što stimulira metabolizam i pomaže bržem sagorijevanju masti, matcha čaj je poznat i po svojoj sposobnosti da uklanja toksine iz tijela. Može se dodavati ne samo u napitke, nego se koristi i u pripremi raznih jela. Možete ga dodati u tijesto, njoke, pa čak i u juhu. Matcha čaj je odličan začin u jelima, ali također može dodati okus i  domaćem sladoledu ili raznim poslasticama.

Važno je napomenuti da djeca ili trudnice ne bi trebali konzumirati matcha prah, a treba biti oprezan ako imate kronične bolesti. Prije nego što počnete koristiti matcha čaj, preporučuje se da se posavjetujete s liječnikom.

Da biste pripremili čaj, prokuhajte vodu na temperaturi od oko 60°C, zatim dodajte jedan do dva grama praha u vodu i miješajte dok čaj ne postane pjenast. Ostavite da odstoji tri do pet minuta i odmah ga popijte da biste iskoristili sve njegove prednosti, prenosi Krstarica.

Exit mobile version