Site icon Hrvatska uživo

FOTO Mrtvozornica morala doći na bageru, ženi kod Koprivnice usred poplava stalo srce…

PHOTO: Mario Kos/epodravina

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je i Koprivničko-križevačku županiju. Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je 100-tinjak dojava koje su se odnosile na poplavljivanje podruma kuća

Kata M. (74) preminula je prirodnom smrću usred jakog nevremena, bujica i poplava nastalih nakon obilnih kiša koje su u ponedjeljak uvečer zahvatili koprivnički kraj, potvrdili su iz PU koprivničko-križevačke. Nesretnu ženu pronašli su suprug i susjedi te su joj pokušali pomoći. Nalazila se u vodi te su mislili da se utopila.

– Dok smo mi došli, već je preminula. Probali smo ju oživljavati, davati joj umjetno disanje, no nije više bilo spasa. Suprug ju je dugo zvao, a ona se nije javljala. Kad je shvatio da je u podrumu, ona je već bila mrtva – rekli su susjedi za ePodravinu te dodali da ne pamte ovakvu tragediju.

Foto: Mario Kos/epodravina

Do tijela se, uz pomoć bagera, uspjela probiti i mrtvozornica, koja je utvrdila kako na njoj nije našla tragova ozljeda. Kako neslužbeno doznajemo, za smrt je najvjerojatnije kriv srčani udar. Nažalost, poplavljivanje podruma i velika šteta u kući i dvorištu vjerojatno su bili i uzrok velikog stresa, kojeg je žena pretrpjela, te se njezino tijelo nije s tim uspjelo izboriti.

Vatrogasci DVD-a Rasinja cijelu su večer i noć pomagali ljudima s ispumpavanjem podruma i čišćenjem ulica. Pomogli su im kolege iz susjednih DVD-ova unutar Vatrogasne zajednice Rasinja. Akcija se nastavlja i danas.

Foto: Mario Kos/epodravina

– Zahvaljujemo svim vatrogascima VZ općine Rasinja koji su priskočili u pomoć, kao i DVD-u Torčec te DVD-u Sigetec. Na terenu nas je bilo 50-ak. Zahvaljujemo i svim mještanima na strpljenju, ali i nesebičnoj pomoći. Imamo se u koga pouzdati kad zagusti – napisali su iz DVD-a Rasinja. 

Iz Ravnateljstva Civilne zaštite objavili su kako je Županijski centar 112 zaprimio stotinjak dojava i gotovo sve su se odnosile na poplavljivanje podruma., prenosi 24sata.

Exit mobile version