Site icon Hrvatska uživo

Oluja je jučer potopila Karlovac, grom zapalio kuću, za sutra najavili novo nevrijeme!

PHOTO: YouTube

Žuti alarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena DHMZ je za sutra označio za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju

Nevrijeme koje je jučer zahvatilo dio Hrvatske najviše je štete učinilo u središnjoj Hrvatskoj. 

Vatrogasac se borio za život

Karlovcu je grom udario u kuću i izazvao požar, kad su vatrogasci stigli na intervenciju, odjeknulo je nekoliko eksplozija. Kasnije su u kući našli oružje i municiju. Nažalost, teško je stradao jedan karlovački vatrogasac kojeg je usred intervencije u prsa pogodio najvjerojatnije metak koji se aktivirao u požaru. U teškom je stanju prevezen u KB Dubrava. Borio se za život. Kako su nam rekli doktori, uspjeli su ga stabilizirati, a strano tijelo su mu našli na lijevoj strani prsišta. 

Prognoza: Sutra stiže  novo nevrijeme

Nevrijeme koje je zahvatilo Karlovac poplavilo je dijelove grada pa su ljude izvlačili iz automobila.

Neki su i sami pokušali spasiti svoja vozila. Na području Zaprešića pala je jaka tuča. DHMZ je za danas najavio stabilnije vrijeme, ali sutra dolazi novo pogoršanje i žuti alarm za veći dio Hrvatske.

– Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom koji bi osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj mogli biti izraženi i obilni. Najmanja vjerojatnost za njihovu pojavu je duž dalmatinske obale. Vjetar većinom slab, duž obale većinom umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C – piše DHMZ.

Žuti alarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena označili su za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju., piše 24sata.

Exit mobile version