Site icon Hrvatska uživo

Žena na tržnici prodavala domaća jaja, inspekcija joj opalila visoku kaznu, prodavačica orahnjače prošla je još gore

Foto:Screenshot

Preduskrsno je vrijeme koje se veže za prodaju jaja, šunke i drugih suhomesnatih proizvoda te sirnica, orahnjača i ostalih jestvina.

Povećanu potražnju prati i odgovarajuća ponuda, ali i povećana inspekcijska kontrola.

Prve kazne pale su u Vinkovcima. Prodavačici na tamošnjoj tržnici oduzeto je 90 zatečenih jaja. Dobila je i 190 eura kazne.

“Kontrolirana su jaja koja nisu imala oznake zdravstvene ispravnosti, nisu imala oznake farmi i najnormalnije su maknuta s tržišta”, objasnila je Kristina Vuljanić iz sanitarne inspekcije za Novu TV.

Na takvu odluku inspekcije bilo je i reakcija.

“Ljudi od nečega moraju živjeti, a ja vjerujem da je onaj koji je to prodavao to i kvalitetno napravio, domaće je”, smatra Mile iz Vinkovaca.

“Mora se uvesti recimo opomena pa kazna i tako jer nije dobro samo novce uzimati. Kazna je zadnja mjera”, komentirao je Ivo iz Vinkovaca, piše Dnevnik.hr.

Prekršajni nalog zaradila je i žena zbog prodaje keksa, kruha, štrudli i orahnjača. Djelatnost nije registrirala, a prijeti joj kazna veća od 500 eura.

U Državnom inspektoratu kažu da su izrečene najblaže kazne: za neregistriranu prodaju kreću se od 530 do 9290 eura, a za promet hranom bez oznake zdravstvene ispravnosti, od 190 do 3900 eura.

Do 28. ožujka inspektori će češljati i tržnice i maloprodaju, kako u slavoniji, tako i u Dalmaciji pa bi bilo dobro da prodavači ishode sve potrebne dozvole. Zbog stabilnosti svoga budžeta, ali i zbog zdravlja šire zajednice.

Exit mobile version