Site icon Hrvatska uživo

RECEPT DANA Napravite tradicionalno makedonsko jelo gravče na tavče po njihovom receptu!

FOTO: SCREENSHOT/YT

Ovo je originalan recept za grravče na tavče koji će vas oduševiti

Prednost ovog jela je što se može servirati kao samostalno jelo, a može poslužiti i kao izvrstan prilog uz pečeno meso. Budući da je riječ o tradicionalnom makedonskom jelu, recept je sa stranice Makedonske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Priprema: Namočite grah u vodi dan prije kuhanja, te ga skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Suha rebra narežite na nekoliko manjih komada i skuhajte ih u zasebnom loncu. Sačuvajte vodu u kojoj su se rebra kuhala. Nasjeckajte luk i popržite ga na vrućem ulju, a zatim ga zalite vodom koju ste sačuvali od rebra i nastavite pirjati na umjerenoj vatri još 15 min.

Dodajte narezanu svježu papriku, nasjeckani češnjak, ljutu papričicu i rajčice i sve zajedno pirjajte još 10 min. Na kraju zapržite s crvenom paprikom u prahu i brašnom, a zatim sve zalite s još 300 ml vode od rebra i prokuhajte. Stavite kuhani grah u zemljanu posudu, dodajte kuhana rebra, pirjano povrće, začine i pažljivo promiješajte. Po potrebi nalite još vode od rebra ili običnu toplu vodu. , piše večernji

Exit mobile version