Site icon Hrvatska uživo

Penava: Beljak mi je nudio suradnju, odbio sam ga….

FOTO: DP

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava rekao je kako DP ne može podržati imenovanje Damira Habijana za novog ministra gospodarstva “iz aspekta politike kojoj pripada”.

Na izjavu predsjednika HSS-a Kreše Beljaka kako je DP produžena ruka HDZ-a i njihova rezervna opcija, Penava kaže kako mu se sam Beljak prije nekoliko mjeseci nudio za suradnju.

– To sam odbio jer se ne uklapa u politiku DP-a, Beljak je HSS odvukao u pravcu kojemu nikada nije pripadala. HSS se stavio u podršku ljevici i agendom koja apsolutno ne baštini ništa o selu, odgovorio je Penava.

Upitan je li moguća suradnja DP-a i HDZ-a nakon izbora, predsjednik DP-a je kazao da DP ide na izbore osvojiti vlast i dobiti što veći broj glasova, a o partnerstvima unaprijed neće govoriti.

– I ranije sam rekao da si HDZ ne može utvarati kako je poželjan partner, naprotiv, svakom novom aferom sve su nepoželjniji partner, zaključio je Penava.

Upitan je li u pozadini afere Mreža sukob člana DP-a Marija Radića i njegovog bivšeg partnera Lovrinčevića, Penava kaže da je tu riječ o sukobu frakcija HDZ-a.

– Bilo je jasno da se radi o sukobu ministra Filipovića i Frane Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a koja ima korijene još od lokalnih izbora, izjavio je.

DP je, kazao je, zbog svih afera inzistirao da ostavke moraju dati Filipović i Barbarić ali i premije Plenković. No, šokirala nas je činjenica da je dio oporbe stao braniti Filipovića, rekao je Penava ističući kako je razobličeno tko je i što radio u ovoj aferi dok u nečije privatne odnose, kaže, ne želi ulaziti., piše HRT

Exit mobile version