Site icon Hrvatska uživo

Plenković: Neka si Milanović dociranje o tome s kim ću se sastajati objesi mačku o rep

FOTO: SCREENSHOT

Govoreći o ekstremistima koje je spominjao Zoran Milanović, rekao je: “Da se vratimo na stare putove… Što se tiče te opaske, tamo sam bio 19. 12. 2014. Došli smo kao zastupnici susresti se s braniteljima koji su prosvjedovali jer ih nadležni ministar tadašnji Matić nije primao. Za razliku od pustih teza da je oporba na vlasti, a da je HDZ oporba i sad bi mi bili kao ovi što vode prosvjede u vezi svinjske kuge, još jedna laž. Sa SDP-om se borimo političkim sredstvima. To je velika razlika između njih i nas, pogotovo Milanovića. Docirati mi s kim ću se sastajati, to si on može objesiti mačku o rep.

Objasnili smo kakvi su ovo prosvjednici. Eutanazirano je samo tri posto svinja u Hrvatskoj. Došlo je do smirenja epidemije jer smo poduzeli mjere. Mi razgovaramo sa stvarnim predstavnicima svinjogojaca putem Hrvatske pooljoprivredne komore, i oni dolaze na sastanke. Oni su ministrici Vučković davali ultimatume. To nije ozbiljno, to je lakrdija. Iza tih prosvjeda ne stoji hrvatski seljak, nego nekoliko manjih politčkih stranaka koji zahvaljujući toj temi ulažu u vidljivost pred izbore. To je jadno i patetično kad dolaze ljudi koji slavonskog seljaka nisu vidjeli, samo kad su kamere. Kakvu Hrvatsko hoćemo?”

Plenković je nabrojao što sve Vlada radi u Slavoniji i za poljoprivredu. “Tko hoće pomoći hrvatskom selu, danas mora biti prvak svijeta u poštivanju mjera. Samo tako se može pomoći. Ako se ne poštuju mjere, imat ćemo problem, duže mjere i veće nezadovoljstvo. Treba se strpjeti još dva tjedna. Apeliram na sve iako mislim da većina shvaća tko se sve ukrcava na taj prosvjed”, rekao je.

Na pitanje rade li DP, Most i Suverenisti sa seljacima rade isto ono što je HDZ radoi u šatoru, rekao je: “Kako je to moguće? Kako to staviti na istu vagu? Mislite li da je prosvjed gdje se ministar branitelja neće sastati s braniteljima isto kao kad se ministrica neće sastati s ljudima koji nisu svinjogojci? Ljevica u ovoj priči ne posotji. Oni na istoku Hrvatske ne postoje. Oni sad u zagrebačkim salonim smišljaju narativ koji će pasti na leđa ili teret HDZ-a. A ovdje imamo skupinu manjih strančica koje nisu napravili ništa za hrvatsko selo…”, prenosi N1

Uskoro opširnije…

Exit mobile version