Site icon Hrvatska uživo

Josip Dabro: Nije točno da sam se ogradio od Ivana Penave! Riječ je o gruboj manipulaciji i širenju lažnih vijest!

Foto: screenshot/n1

Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta oglasio se na svojoj Facebook stranici nakon vijesti koju je objavio 24 sata da se ogradio od Ivana Penave povodom organizacije Dana sjećanja u Vukovaru i plakata napravljenog za taj događaj. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

ŽRTVA SAM GRUBE I NEPROFESIONALNE PODVALE 24 SATA: Nije točno da sam se ogradio od Ivana Penave! Riječ je o gruboj manipulaciji i širenju lažnih vijest!

SLIJEDI TUŽBA PROTIV ODGOVORNIH, A USKORO ĆU JAVNO RAZOTKRITI I NARUČITELJE!
Na portalu 24sata danas je objavljena LAŽNA VIJEST, izvađena iz konteksta mojeg razgovora s novinarom LUKOM SAFUNDŽIĆEM, a iz koje bi oni – koji čitaju samo naslove – mogli zaključiti kako sam se, kao glavni tajnik Domovinskog pokreta “ogradio“ od gospodina Penave i da se “ne slažem s odlukama“ koje je povodom predstojeće 25. Kolone sjećanja donio gradski Odboru za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.
Novinar 24sata je tijekom razgovora koji smo vodili dok sam se vozio u automobilu, koristeći bluetooth, pokušao od mene iskamčiti izjavu, koja bi kasnije poslužila kao lažni “dokaz“ i isforsirani “temelj“ za PR spinove vladajućeg agitpropa, koji u napadima na Domovinski pokret i gospodina Ivana Penavu, ne birajući sredstva, širi neistine o tome da je prigodni plakat i slogan ovogodišnje Kolone sjećanja “politička odluka DP-a“, a ne pravedan zaključak gradskih vlasti Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom, koje se takvom gestom žele zahvaliti i HOS-ovcima za veliki doprinos u obrani Grada heroja.

Tko stoji iza “navlakuše“ 24sata vrlo će se brzo razotkriti, a po izjavama o tobožnjoj “političkoj manipulaciji Ivana Penave i DP-a vukovarskom Kolonom sjećanja“, koje su jučer dali Andrej Plenković, Milorad Pupovac, Sandra Benčić, Peđa Grbin i Nino Raspudić, lako možemo pretpostaviti – u kojem grmu leži zec!
Uredništvo 24sata, postupajući izuzetno neprofesionalno i manipulativno, IZVUKLO JE MOJU IZJAVU IZ KONTEKSTA, a PROMIJENILI SU ČAK I NASLOV!

Domovinski pokret i ja osobno, kao glavni tajnik stranke, u potpunosti podržavamo sve odluke Ivana Penave i gradskih vlasti vezane uz ovogodišnju Kolonu sjećanja, a posebno one koje se odnose na prigodni plakat i HOS-ovce koji su apsolutno zaslužili biti na njezinom čelu! Novinar 24 sata umjesto manipuliranja, mogao se potruditi i provjeriti tko je kako glasovao na Odboru za obilježavanje – pa bi vidio da su ZA bili članovi DP-a i gospodin Željko Sabo, dok su članovi Hrvatskih suverenista (koalicijskog partnera Mosta) bili suzdržani, što je mnoge iznenadilo, ali ne i mene koji od početka svjedočim njihovoj koaliciji u Skupštini Županije Vukovarsko-srijemske s Plenkovićevim HDZ-om i Pupovčevim SDSS-om.

Jedina istinita informacija o ovoj politički motiviranoj medijskoj podvali je sljedeća; sve odluke o Koloni sjećanja 2023. donio je samostalno i bez ikakvih pritisaka sa strane nadležni gradski odbor, a Domovinski pokret ih je kao politička stranka, nakon što je o njima gradonačelnik Penava izvijestio hrvatsku javnost, spremno i bezrezervno podržao.

Zbog širenja LAŽNIH VIJEST, neistinitog i neprofesionalnog informiranja građana te velike uvrede iznijete na moj osobni račun i račun mog političkog integriteta kao glavnog tajnika Domovinskog pokreta, već sam angažirao odvjetnički ured gospodina Ante Šušnjara i SLIJEDE TUŽBE protiv izdavača 24sata. Cijeli prihod od štete koja mi je neupitno učinjena – pa vjerujem da će, shodno tome, nadležni sud i presuditi pravedno u moju korist– donirat ću u humanitarne svrhe, zakladi po mom vlastitom izboru!
JOSIP DABRO, glavni tajnik Domovinskog pokreta

Exit mobile version