Site icon Hrvatska uživo

Raspisana je tjeralica za Filipom Mihalićem (24)

FOTO: UNSPLASH

Raspisana je tjeralica za Filipom Mihalićem, neslužbeno doznaju 24 sata. Preciznije, za glavnog aktera afere koju su razotkrila 24 sata izdan je europski uhidbeni nalog s mjerom ‘uhititi i izručiti’ zbog kaznenog djela prijetnje. Zatražili smo i službenu potvrdu ove informacije od policije, a oni su nam odgovorili kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te nisu u mogućnosti dostaviti više informacija. 

Štoviše, upozorili su nas na Opću uredbu o zaštiti podataka, odnosno na GDPR, zbog čega ne mogu iznositi detalje pojedinačnih postupanja.

Podsjetimo, 24 sata su nakon višemjesečne istrage otkrila kako je Filip (24), sin bivšeg zastupnika HDZ-a, a i sam HDZ-ovac, osuđen 2020. za krivotvorenje novca. Trenutno je pod istragom policije i PNUSKOK-a zbog sumnje u krivotvorenje Covid testova, a u slučaj je uključen i Interpol. Filip je preko svoje tvrtke Buryen u početku uvozio originalne kineske testove Xiamen Boson Biotech, ali se u drugoj polovici prošle godine prebacio na drugu vrstu biznisa. Sumnja se da je uvozio krivotvorine iz jedne turske tvornice, a zatim ih raspačavao po Hrvatskoj i EU. Filipova tvrtka do pandemije nije imala gotovo nikakvih prihoda, a zatim je ubrzano akumulirala milijune eura, između ostalog i na izdašnim poslovima s državom. Izvidi su i dalje u tijeku.

Exit mobile version