Site icon Hrvatska uživo

Uskoro kreće ‘Srpska TV Zagreb‘

Image by Mohamed Hassan from Pixabay

Sprema se novi projekt “Srpska TV Zagreb.” Ovo je digitalni medijski projkat čiji je cilj stvaranje prvog srpskog medijskog kanala u Zagrebu, Hrvatska. Također, u naredne dvije godine planiraju, kako najavljuju, postati manjinski televizijski kanal na kabelskoj televiziji u Zagrebu, Hrvatskoj i regiji. S emitiranjem počinje, kako su najavili, na YouTube kanalu Srpska TV Zagreb u prosincu 2023.

Kako piše Slobodna Dalmacija, na čelu mu je Ilija Ćalina, specijalist za digitalni marketing i on-line medije, koji se nakon 26 godina vratio u Hrvatsku. Ovaj rođeni Ličanin prethodno je živio i educirao se u Londonu, a oko sebe je okupio mladu ekipu.

– Želimo biti prvi srpski neovisni medij u Lijepoj našoj sa sjedištem u Zagrebu. Startat ćemo kao kanal na YouTubeu, a plan na je za dvije godine postati neovisni manjinski kanal na kablovskoj televiziji u Zagrebu i regiji kaže za Slobodnu Dalmaciju Ćalina s kojim su telefonski razgovarali.

Već imaju do kraja pripremljene dvije emisije s kojima će startati u prosincu. Jedna se zove ‘50 Stars‘ i bavit će se temama članstva u Europskoj uniji i NATO-u, a sve kako bi sunarodnjacima bez obzira na granice približili ove asocijacije s naglaskom na njihov značaj za srpski narod i cijeli Balkan.

Druga emisija, ‘Agape‘, biti nešto ležernijeg karaktera i obrađivat će teme ljubavi, identiteta, LGBTQ+ zajednice …

– Mi ćemo biti oporbeni spram trenutačnog režima kako u Srbiji, tako i Republici Srpskoj, a u Hrvatskoj želja nam je pridonijeti afirmaciji ćirilice. Namjera nam nije nikoga provocirati i ostati do kraja neovisni. Hrvatska je naša domovina i u njoj volimo živjeti. Financirat ćemo se isključivo iz projekata ističe pokretač “Srpske TV Zagreb”.

O pokretanju TV mailom su izvijestili Srpsko narodno vijeće, pod čijom kapom već postoji niz medijskih projekata, kao i Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Zagrebu, ali nikakav odgovor s obje adrese još nisu dobili, pa se spremaju poslati klasično pismo. Razgovarali su, prema riječima našeg sugovornika, i s nizom veleposlanstava u Zagrebu i dobili njihovu podršku za programski koncept.

– Dio oprema nam je već stigao, ostatak očekujemo ubrzo. U potrazi smo i za prostorom. Kako smo mala ekipa, ne treba nam nešto veliko. Kada dođemo u fazu pokretanja kanala na kablovskoj TV, tada ćemo tražiti pomoć grada. Nadam se da ćemo i tamo naići na otvorena vrata reći će Ilija Ćalina o novom projektu u hrvatskom medijskom prostoru.

Exit mobile version