Site icon Hrvatska uživo

Milanovićev sin kojem su dizali ocjene dobio stipendiju Grada od 2700 kn mjesečno…

foto: screenshot YT

MLAĐI sin predsjednika Zorana Milanovića, kojem su prije manje od godinu dana nakon zaključivanja podignute dvije ocjene, dobio je stipendiju Grada Zagreba za izvrsnost.

Marko Milanović, koji je u međuvremenu postao punoljetan i sad je maturant Klasične gimnazije, 75. je na rang listi za dodjelu stipendije za izvrsnost Grada Zagreba za školsku godinu 2022./2023. Lista je utvrđena 20. siječnja ove godine. 

Mjesečna stipendija iznosi 2700 kuna neto, odnosno 358 eura mjesečno. 

Uvjet za stipendiju jest da je učenik završio prethodne razrede srednje škole s odličnim uspjehom. U obzir se uzima prosjek ocjena u školi, što znači da su se Milanovićevu sinu za dodjelu stipendije računale ocjene iz afere s podizanjem ocjena. Uz školski uspjeh, vrednuju se i izvannastavne aktivnosti u jednom od nastavnih predmeta u području znanosti, umjetnosti ili sporta. Računaju se sudjelovanja i nagrade na državnim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima, a Milanovićev mlađi sin bavi se, podsjetimo, hrvanjem.

Podignute mu dvije zaključene ocjene

Podsjećamo, afera s podizanjem ocjena izbila je nakon što se otkrilo da su Milanovićevu sinu u Klasičnoj gimnaziji podignute ocjene nakon što su već bile zaključene, i to nakon intervencije prve dame Sanje Musić Milanović.

Ona je, naime, ravnateljici poslala mail u kojem se žalila na rad profesorice iz matematike. Marku Milanoviću potom su podignute dvije ocjene, iz matematike i likovnog, pa je umjesto dviju zaključenih četvorki ipak dobio petice za kraj godine, zbog čega je nastavnu godinu završio s prosjekom 5.0.

Poništena opomena pred otkaz nastavnici

O aferi je izvide provodila i policija po nalogu USKOK-a, objavio je krajem kolovoza Jutarnji list, no nije objavljeno koji je epilog tih izvida. 

Ravnateljica škole Zdravka Martinić-Jerčić uručila je opomenu pred otkaz nastavnici matematike koja je javno izjavila da je nakon nastavne godine pod pritiskom ravnateljice promijenila zaključne ocjene za sedmoro učenika, među kojima i mlađem sinu Sanje Musić Milanović i Zorana Milanovića. Odluku o opomeni naknadno je poništio školski odbor., doznaje index.hr

Exit mobile version