Site icon Hrvatska uživo

Što se dogodi kad u perilicu rublja ubacite kuglicu od aluminijske folije?

Image by Steve Buissinne from Pixabay

Pranje rublja je zadatak od kojeg ne možemo pobjeći. Odlazimo na posao, obavljamo razne aktivnosti, ako su djeca tu, onda su tu i vrtić, treninzi, druženja u parku…, a količina prljavog rublja samo raste.

U svakom slučaju, prljavo rublje je tu, skuplja se u košari i u njoj ne može biti zauvijek tako da je perilica rublja jedan od bitnijih dijelova kućanstva.

Proces pranja funkcionira tako da perilicu napunimo prljavim stvarima, stavimo detardžent za pranje rublja i omekšivač, upalimo je i nakon sat, dva proces je gotov, a pred nama je mokro i više ili manje izgužvano rublje.

Slijedi sušenje, a nakon njega glačanje. Proces je to koji ste vjerojatno i sami ponovili bezbroj puta.

No, ono čemu se uvijek radujemo su trikovi koji pomažu da svaki posao koji obavljamo bude još uspješniji. Kada je u pitanju pranje rublja, život vam djelomično mogu olakšati kuglice napravljene od aluminijske folije.

A što se dogodi kada lopticu od aluminjske folije ubacimo u perilicu rublja?

Ako rublje operete zajedno s lopticom napravljenom od aluminijske folije, smanjit ćete statički elektricitet što će, između ostalog, omogućiti i učinkovitje pranje odjeće. Lopticu možete koristiti otprilike mjesec dana. Kada su u pitanju ručnici, oni će zahvaljujući foliji biti posebno mekani i upijajući.

Dio onih koji su isprobali trik s aluminijskom folijom kažu i da se na taj način oprana odjeća i lakše glača. Loptica vam neće pomoći da se zauvijek riješite glačala, ali proces će biti barem malo lakši, a samim time i brži, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

Exit mobile version