Site icon Hrvatska uživo

Medicinska sestra antivakserica djeci ubrizgala lažno cjepivo. Sad ih moraju ponovno cijepiti

Foto: Pixabay/ ilustracija

Medicinska sestra u Španjolskoj pokrajini Baskiji našla se u velikim problemima nakon što je optužena da je djecu cijepila s lažnim cjepivima. Istraga se proširila na više od 400 djece, a do sada je skupina od 42 roditelja digla optužnicu protiv nje, piše Euronews.

Jedna od zabrinutih majka bila je Laura Alonso koja je odmah posumnjala da nešto nije u redu kada je vidjela prozirnu tekućinu na ruci kćeri. Osim boje, čudna je bila i brzina kojom je sestra ubadala dijete.

– Bilo je nemoguće primijeniti cjepiva tom brzinom, nije bilo vremena da se unese doza – rekla je Alonso, koja je po struci također medicinska sestra.

Roditelji u strahu

Nakon pritužbi nekoliko roditelja odlučili su provesti istraživanje kako bi provjerili stupanj imuniteta djece koja su cijepljena u klinici.

Kada su testirali 50-ak djece shvatili su da ona koje je cijepila neimenovana medicinska sestra nisu propisno cijepljena. Regionalne zdravstvene vlasti potvrdile su da je medicinska sestra na dopustu.

– Roditelji su osjetili da se medicinska sestra čudno ponaša. Učinila je to vrlo brzo i bacila špricu u kantu s dozom unutra – rekao je odvjetnik koji zastupa 42 obitelji.

Zbog svega, vlasti su morale narediti da se djeca dodatno cijepe, ali sada se roditelji boje da ne budu precijepljena., prenose 24sata

Exit mobile version